Home Lifestyle Nadenken over het nieuwe tuinseizoen en haal de natuur in huis

Nadenken over het nieuwe tuinseizoen en haal de natuur in huis

0
Nadenken over het nieuwe tuinseizoen en haal de natuur in huis

Het is nu het perfecte moment om na te denken welke type dahlia je volgend zomer graag in je tuin wilt hebben. In de tussentijd haal je gewoon de natuur in huis door een amaryllis bol in huis op te kweken. Dahlia’s zijn een van de meeste geliefde snijbloemen en je snapt waarschijnlijk al waarom zodra je ze ziet. De amaryllis is ook zo’n beauty dus reden genoeg om deze in huis te halen terwijl je bepaalt hoe je tuin er volgend uit komt te zien. Lees snel verder over de amaryllis en de dahlia!

De amaryllis is de koningin van de winter

De amaryllis is echt een geweldige bloem. Als je deze bloem ziet staan kun je niks anders doen dan even stilstaan om hem van dichtbij te bekijken. En het leuke is: je hoeft geen groene vingers te hebben om deze bloem op te kweken. Het is ook nog eens superleuk om te zien hoe de bol zich ontwikkelt. Meestal duurt het zo’n tien weken voordat de gehele bloem tevoorschijn komt. Voordat je met de amaryllisbol aan de slag gaat is het van belang dat je hem even in een bakje met water legt. Dit zorgt ervoor dat de bol wordt gestimuleerd om wortels aan te maken. Vervolgens kun je hem op plek van bestemming neerleggen of zetten. Je kunt met een amaryllisbol namelijk veel kanten op.

Decoreren in huis met een amaryllisbol

Zoals gezegd kun je de amaryllisbol dus op veel manieren gebruiken om te combineren. Je kunt hem bijvoorbeeld in een glazen vaas neerzetten zodat je het groeiproces goed kunt zien. Ook benadruk je daarbij de lengte van de stelen van de amaryllis. Dat geeft gegarandeerd een tof effect! Verder kun je de amaryllisbol gewoon in een bloempot neerzetten. Hij voelt zich vast en zeker op zijn plek tussen je andere groene vrienden. En aangezien we kerst naderen kun je hem ook superleuk verwerken in een kerststukje. Daarin zal de amaryllis echt de show stelen!

Dahlia’s uitzoeken voor volgend tuinseizoen

Nadat je je huis gezellig hebt gemaakt met de amaryllis is het tijd om te onderzoeken hoe je je tuin voor volgend jaar kunt gaan inrichten. Als je fan bent van amaryllissen vind je dahlia’s ook vast prachtig. Hun oogverblindende kleurenpracht is een lust voor het oog. Bovendien kun je er heel lang van genieten omdat ze bloeien vanaf halverwege de zomer tot en met de eerste herfstvorst. Wanneer je gaat kijken voor dahliabollen heb je grofweg de keuze uit drie verschillende categorieën. Zo heb je de enkelbloemige dahlia’s, de halfgevulde dahlia’s en als laatste de gevuld dahlia’s. Binnen deze bloemvormen zijn ook weer soorten ondergebracht. Neem gewoon een kijkje om te zien wat je aanspreekt! Op basis daarvan kun je vast een mooie keuze voor in je tuin maken.