Home Lifestyle Plan je vakantie vooruit

Plan je vakantie vooruit

0
Plan je vakantie vooruit

Vakanties zitten er nu niet maar we kunnen ze wel vast vooruit boeken. Des te meer tijd er voorbijgaat des te meer we te weten komen over de situatie waar we nu inzitten. Daar kunnen we op anticiperen wanneer we vakanties uitkiezen. In deze blog vertel ik je meer over de soorten vakanties die je vooruit kunt boeken. Lees je mee?

Met de auto of de trein

Allereerst zal ik altijd een vakantie aanbevelen met de auto of met de trein. Zeker wanneer je in Europa blijft, wat aan te raden is in de huidige situatie. Het vliegtuig is enorm vervuilend voor het milieu en met de auto of de trein reizen, is net zo leuk. Het maakt de reis meer onderdeel van de vakantie. Daarnaast is soms ook stukken goedkoper. We moeten allemaal een beetje meehelpen met de bescherming van het milieu. Dit is een hele simpele manier om dat te doen. Natuurlijk is de reistijd in veel gevallen langer maar je moet niet vergeten dat er ook bij vliegen extra tijd komt kijken bijvoorbeeld door reistijd naar het vliegveld en het lange wachten daar.

Weg uit eigen land

Wil je weg uit ons kleine kikkerlandje dan kan je toch in de buurt blijven door af te reizen naar bijvoorbeeld Duitsland. Houd wel te allen tijde de gezondheidsmaatregelen in de gaten. Afreizen naar een buurland kan toch hetzelfde effect hebben als verre reizen. Ondanks dat het dichtbij is, heeft bijvoorbeeld Duitsland toch een andere keuken en andere gebruiken in bepaalde situaties. Daarnaast is de taal anders en dat geeft je toch het gevoel van op vakantie zijn.

Het échte camping gevoel

Je kan dan ook leuk naar de campings in Duitsland. Gezellig en weer eens iets anders dan Frankrijk. Daarnaast is het landschap hier enorm divers en ook dat is een groot verschil met de andere landen, waaronder Nederland. Hier is alles plat. Neem je eigen tent of caravan mee of huur iets op de locatie en je vakantie kan beginnen.

Veiligheid voorop

Houd ten allen tijden de maatregelen in acht van de vakantiebestemming. Je kan beter wat vooruit boeken dan een vakantie regelen op korte termijn. Zo verklein je de kans op teleurstelling als de huidige gezondheidssituatie veranderd en je daardoor je vakantie moet aanpassen. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen vakantie moet boeken. Ook in deze tijden verdienen we iets om naar uit te kijken.