Home Wonen Een eigen plekje

Een eigen plekje

0
Een eigen plekje

Veel mensen dromen er al op jonge leeftijd van om een eigen plekje te hebben, een huisje. Vaak duurt dit een tijd, nog lang na de achttiende verjaardag, voor het gerealiseerd kan worden. En gedurende die tijd kan het soms ook eindeloos ver weg lijken. Een studentenkamer is niet voor iedereen een wens en veel mensen steken hun geld liever in het kopen van een huis dan in de huur. Dat is niet zo gek want huur krijg je nooit meer terug en met verkoop kan dat wel. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten. Lees je mee?

Sparen, sparen

Het begint bij sparen. Om een huis te kunnen kopen moet je namelijk wel geld hebben. Gelukkig hoef je niet het hele bedrag bij elkaar te sparen. Als je een hypotheek kan krijgen, is dat een mooie aanvulling. Eentje die het merendeel van de mensen echt nodig heeft. Ik vertel je daar later meer over. Je zult dus wel een bedrag moeten sparen om zelf een deel alvast te kunnen betalen van het huis maar ook om de inrichting te kunnen bekostigen.

De zoektocht

Het zoeken kan best een enorme klus zijn maar neem hier ruim de tijd voor en doe niets overhaast. Het gaat immers wel om een huis, dat is geen kleine aankoop. Check eventueel met een adviseur of je eisen realistisch zijn. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer eisen, hoe hoger de prijs.

Een goede hypotheek

Ik noemde zojuist de hypotheek al even. Het is belangrijk om hier van tevoren grondig onderzoek naar te doen. Dit zal immers gaan bepalen wat voor huis je kan kopen en hoeveel je hier nog per maand aan kwijt bent. Daarnaast is het belangrijk om de de hypotheekrente te weten. Je kan hier de maximale hypotheek berekenen.

Allemaal geregel

Er zijn dan en hoop dingen die nog geregeld moeten worden, zo moet je je verhuizing doorgeven aan de gemeente en moet je wellicht allerlei verzekeringen en abonnementen regelen. Neem hier ook de tijd voor. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk dat alles klaar is en je kan gaan wonen maar door hier iets meer tijd te nemen, verlicht je jezelf van een hoop zorgen later.

Het leukste voor het laatst

En dan kan het inrichten en tot slot het wonen toch echt beginnen. Je bewaart zo automatisch het leukste voor het laatst. Weet jij al wat je in huis wilt gaan zetten?