Home Lifestyle 3 leuke fietsroutes door Nederland

3 leuke fietsroutes door Nederland

0
3 leuke fietsroutes door Nederland

Als u op zoek bent naar een geweldige manier om Nederland te verkennen, moet u fietsen proberen! Er zijn veel mooie fietsroutes om het land te verkennen. Ze zijn allemaal schilderachtig en mooi, en je kunt veel verschillende soorten Nederlandse architectuur zien. Ook kunt u het Nederlandse platteland van dichtbij meemaken. Nederland is een van de meest fietsvriendelijke landen ter wereld, met meer dan 14 miljoen fietsen in omloop. Mensen fietsen hier voor woon-werkverkeer, om te sporten en natuurlijk voor het plezier! 

 

Zuiderzee route 

De lengte van de Zuiderzee route is wel 400 kilometer lang. Natuurlijk hoef je niet de hele route te fietsen maar je kan starten en finishen waar je maar wilt. De route gaat van Amsterdam naar de Afsluitdijk, Afsluitdijk naar Kampen en vervolgens weer van Kampen naar Amsterdam. Naast de genoemde steden fiets je ook lang de oude VOC steden zoals Hoorn en Enkhuizen. Ook zijn er prachtige visserplaatsjes bij de route inbegrepen zoals Volendam en Elburg. Wil je de hele route fietsen? Dan ben je ongeveer 8 dagen bezig en kun je tussendoor uitrusten in leuke hotelletjes. 

 

Elfstedenroute 

We kunnen de elfstedenroute al heel veel jaren niet schaatsen, maar natuurlijk nog wel fietsen! Deze route verbindt de steden Sneek, Ijlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden. Hier kun je ook weer zelf kiezen waar je wilt gaan starten. De korte route is 255 kilometer lang. Deze route volgt meer doorgaande wegen en is daarom vooral geschikt voor de sportieve fietsers. De lange route is wel 325 kilometer lang. Het gaat vooral over kleine wegen en jaagpaden, door dorpen en langs trekvaarten. Ook fiets je langs fijne terrasjes, de meest bijzondere musea en ook langs het Ijsselmeer. 

 

Stedenroute 

Ga je fietsen op een gewone damesfiets en/ of herenfiets? Dan is het niet handig om te kiezen voor een route die over bospaden of jaagpaden gaat. Kies in dit geval voor de Stedenroute! Met deze route fiets je niet alleen door Nederland, maar je pakt ook nog een stukje van België mee. De officiële route is 340 kilometer lang, start in Amsterdam en eindigt in Brussel. Onderweg kom je langs veel mooie en grote steden zoals Rotterdam, Dordrecht, Antwerpen, Mechelen en Leuven bijvoorbeeld. In deze steden is genoeg te doen, eigenlijk zoveel dat je zomaar nog een dagje extra zou willen blijven. Naast de steden geniet je tussendoor van prachtige landschappen, want je fietst over autoluwe wegen en door groene polders. 

 

Fijne fietsvakantie!