Home Dier en Mens Het beste hondenvoer voor je viervoeter, dat wil toch elk baasje?

Het beste hondenvoer voor je viervoeter, dat wil toch elk baasje?

0
Het beste hondenvoer voor je viervoeter, dat wil toch elk baasje?

Net zoals dat wij, mensen, veel verschillende soorten ingrediënten hebben om onze maaltijd mee te bereiden, hebben honden dat ook. Maar welk soort hondenvoer is dan geschikt voor uw viervoeter? Er zijn hele dure soorten en hele gezonde soorten, maar wat zit nou in de een meer dan in de ander? Dat wordt hieronder allemaal uitgelegd zodat jij het beste hondenvoer voor je viervoeter hebt.

Hondenvoer voor elke soort hond

Wat je kan doen is een willekeurige winkel binnenlopen, een beetje oriënteren op de prijzen en vervolgens een van de goedkoopste soort hondenvoer meenemen. Maar weet je dan wel wat je hebt gekocht? Het verschil van al die soorten ligt meestal aan de leeftijd van de hond en het soort ras dat de hond is. Grote rassen hebben een andere soort samenstelling van brokken dan kleine rassen.

We beginnen met de kleinste honden, de pups. In principe heeft elke pup dezelfde samenstelling nodig om groot te worden. Daarom wordt er bij pups vaak nog geen onderscheid gemaakt tussen rassen. Het voer voor een pup is meestal ook voor een junior hond. Het voer is een compleet samengestelde voeding voor alle soorten honden vanaf een leeftijd van 4 weken tot een volwassen leeftijd. De voeding is gemaakt met natuurlijke ingrediënten, het bevat bijvoorbeeld veel eiwit. Ook wordt er extra aandacht besteed aan de verhouding van calcium-fosfor. Dit is belangrijk zodat de botten en gewrichten van de hond zich in deze periode optimaal kan ontwikkelen. Er zijn natuurlijk ook vitaminen en mineralen om de groei en het immuunsysteem te bevorderen, bijvoorbeeld door vitamine D, E en zink. Ook heeft hondenvoer voor pups een extra hoog vetgehalte, dit is nodig omdat jonge honden nog erg hoog energiebehoefte hebben.

Rassen vanaf 1 jaar en ouder

Hondenvoer voor kleine rassen is een compleet speciaal samengestelde mix van voedingsstoffen door diervoedingsexperts. Onder kleine rassen verstaan we hondenrassen tot 12 kilogram. Hondenvoer voor kleine rassen is zo gemaakt dat de brokken kleiner zijn, dit is nodig zodat de honden de brokken op een normale manier kunnen eten. In het voer zitten dierlijke eiwitten voor de ondersteuning van de vitaliteit en het welzijn van de hond. Doordat er kippenvet en zalmolie in zit krijgt de hond een glanzende vacht en een gezonde huid.

Hondenvoer voor grote rassen is ontwikkeld voor rassen die zwaarder zijn dan 12 kilogram en ouder dan één jaar. Ook dit voer is samengesteld door diervoedingsexperts. Deze brokken zijn groter dan de brokken van een kleine hond. Uiteraard erg logisch, want de hond zelf is ook groter en kan dus meer tegelijk opnemen. Ook in dit voer zitten dierlijke eiwitten voor de ondersteuning van het welzijn en de vitaliteit van de hond. In dit voer zit ook glucosamine en chondroitine sulfaat, deze leveren de bouwstenen voor een gezond gewrichtskraakbeen.

Beter Leven hondenvoer

Net zoals dat wij stickers op ons eten hebben van het Beter Leven keurmerk, is er ook hondenvoer met dit keurmerk. Zo is de kip dat verwerkt wordt in het voer, een kip met 3 sterren van het Beter Leven Keurmerk. Op deze manier weet u dat de kippen een beter leven hebben gehad. Dit voer met het keurmerk heet Best Life hondenvoer en is goedgekeurd door de dierenbescherming.