Home Lifestyle Als alles weer open mag

Als alles weer open mag

0
Als alles weer open mag

We kunnen niet wachten tot alles weer open mag. Het ziet ernaar uit dat er binnenkort versoepelingen komen binnen de huidige maatregelen maar we juichen nog niet te vroeg, hopen doen we natuurlijk wel. Uiteindelijk willen we dat alles weer vrij en open is. Maar het gaat in stapjes en dus doen we het met wat we hebben. Maar met het vooruitzicht op meer vrijheid kunnen we natuurlijk vooruitplannen. Hoe doe je dat na een jaar lang binnen zitten. In deze blog geef ik tips. Lees je mee?

Plan vooruit

Heel voorzichtig kan men alweer vakanties boeken en wellicht zitten we binnenkort ook weer met z’n allen (op afstand) op het terras. Heel gezellig. Er is niets mis met vooruit boeken maar zorg dat je altijd de juiste voorzorgsmaatregelen neemt als het om een onverwachte annulering gaat. We hebben inmiddels wel geleerd dat het niet zo vanzelfsprekend meer is om onbezorgd een vakantie te boeken. Het kan dan ook zeker helpen om lekker in eigen land te blijven. Daar is niets mis mee aangezien het weer hier de afgelopen jaren op en top zomers is geweest. Een vakantie aan het strand breng je heerlijk door in een vakantiepark Zeeland.

Wees voorbereid en voorzichtig

Door vroeg te boeken, krijg je waarschijnlijk een hoop goede deals aangeboden. Dat kan je op het totaalbedrag een hele hoop geld schelen. Hier zit natuurlijk wel een risico aan verbonden aangezien we op langere tijd een minder goed zich hebben op het verloop van de huidige wereldsituatie. Zoals ik al zei, is het dus handig om hier wel voorzichtig mee te zijn en jezelf te verzekeren. Zorg dat je ook op vakantie voorzichtig bent. Als je over twee maanden weggaat, is de situatie waar we in zitten de wereld nog niet helemaal uit. Nog even volhouden dus.

We laten de angst achter ons

Maar het is ook belangrijk dat we niet te bang zijn. Je moet een balans vinden tussen nonchalance, als het om het virus gaat, en bezorgdheid. Anders loop je het risico dat je helemaal niet van je vakantie kan genieten door alle zorgen. Dan heb je geen vakantie! En dat hebben we al een jaar niet gehad dus daar zijn we nu wel klaar mee. Langzaam gaat de wereld weer open, anders dan voorheen maar niet onherkenbaar. Daar zullen we aan moeten wennen. Maar ook in die wereld kunnen we straks op het strand zorgeloos genieten van een ijsje om later terug te komen in ons vakantiehuisje. Of dat nu in Spanje of in ons eigen prachtige Zeeland is.