Home Dier en Mens Huisdieren zijn geliefd

Huisdieren zijn geliefd

0
Huisdieren zijn geliefd

In de meeste huishoudens is wel een huisdier te vinden. Huisdieren zijn enorm geliefd. Van jong tot oud iedereen kan veel plezier aan een huisdier beleven.  Als je besluit om een huisdier aan te schaffen is het belangrijk om de voor- en nadelen goed af te wegen. Een huisdier in huis is leuk maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Het is beter om dit vooraf te bedenken want na aanschaf kan je niet meer terug. Geef ook nooit een huisdier aan iemand cadeau. Het lijkt misschien leuk maar de ontvanger kan er misschien wel helemaal niet voor zorgen. Populaire huisdieren zijn: Vissen, katten, honden en knaagdieren.

Honden en katten

In ons land leven bijna twee miljoen honden als huisdier. Ze worden niet alleen als gezelschapsdier gehouden maar worden ook ingezet voor professionele doeleinden. Te denken valt dan aan blindengeleidehonden, politiehonden en reddingshonden. In de loop der jaren zijn er veel verschillende rassen gefokt en daaruit zijn de meest uiteenlopende honden ontstaan. Honden zijn over het algemeen heel sociale dieren. Ze stammen af van de wolf en van nature zijn ze gewend om in groepjes te leven. Honden staan bekend om hun goede reukvermogen, ook hun ogen en oren zijn enorm goed ontwikkeld. Ook de kat is een heel populair huisdier. Katten zijn relatief makkelijk te houden als huisdier en zijn daardoor voor velen een geschikt maatje in huis. Katten hebben echter net als honden ook voldoende aandacht en verzorging nodig. Bij katten kan je de keuze maken of je hem altijd binnen wil houden of ook naar buiten laat gaan. Als je kiest voor een binnen kat zorg er dan voor dat je kat in verschillende ruimtes in je huis kan komen. Katten krijgen graag meerdere keren per dag een kleine portie eten.

Uitlaten en spelen

Je hond of kat zal naast het uitlaten ook behoefte hebben om te spelen. Mocht je een tuin hebben dan is dat de meeste geschikte plek. Je hond of kat kan dan lekker in het gras ravotten. Het is dan natuurlijk wel van belang dat je het gras en je planten goed onderhoudt en blijft beschermen. Met name Engerlingen en de Taxuskever zijn geduchte vijanden voor je gazon en je planten. De engerling eet wortels van planten en grassen maar ook bomen. De taxuskever is gek op de bladeren van je planten. Maar met de juiste biologische bestrijdingsmiddelen zal je tuin een speelparadijs voor je hond of kat blijven.