Balkon upgrade

Gerelateerd aan dit artikel

Normaal zit je nooit zoveel op je balkon. In theorie is het heerlijk om daar even te zitten als de zon schijnt. Je stelt het je al zo romantisch voor wanneer je je huis koopt of huurt. In de praktijk zaten we er vrij weinig op. Al snel ging je naar het park of naar een café om de warmte te ontvluchten. De enige functie was bij ons voor lange tijd beperkt tot de mogelijkheid de deuren open te kunnen zetten voor wat meer ventilatie in het appartement. De afgelopen tijd echter hebben we het balkon helemaal herontdekt. Gedwongen binnen zitten geeft je behoefte aan buiten zitten, en zo een balkonnetje is dan wel erg prettig. Tegelijkertijd merkte we dan ook de haken en ogen van ons huidig balkon.

Kaal beton

De betonnen ondergrond was altijd erg warm. Daar denk je pas aan als het zonnig wordt, maar het was bijna onprettig om met blote voeten op te staan als het een warme dag was. Eerst hadden we wat houten latten neergelegd. Deze werden wel minder warm, maar uiteindelijk waren ze niet plezierig. We hadden iets nodig wat je goed buiten kan leggen maar tegelijkertijd niet zo erg opwarmt. Toen zij een vriend van ons:  “kunstgras laten leggen, dat heeft een goede temperatuur”.

Kunstgras

Kunstgras op balkon, we hadden er nooit aan gedacht. Tegelijkertijd was het heel logisch. Op een voetbalveld met kunstgras wordt het wel warm, maar nooit zo warm dat een sliding er niet meer in zit. We hebben toen een monster besteld online om het uit te testen.

Test

We hadden de staal op het balkon gelegd. Toen het een goede dag 24 graden was wisten we dat dit het juiste testmoment was. Het gras voelde prettig warm aan, niet zindering van het beton of de latten. Hier moesten we meer van hebben!

Bestellen

We hebben uiteindelijk onze plakken online besteld bij kunstgrasnet. Deze hadden een handige gids over wat voor soort gras het beste paste qua gebruik en lengte. We zijn uiteindelijk iets langer gegaan dan het staal wat we eerder getest hadden. Laatst was het weer goed warm. Na die tropische dag durf ik te zeggen: kunstgras op balkon is een topidee! Als je jouw balkon wilt upgraden dan zou ik snel online kijken voor een plak, want er komen alleen maar meer warme dagen aan. Bestel snel en maak gebruik van dat balkonnetje, lekker met je tenen in het gras zitten!

Veel gelezen

Deze zomer toch een succes maken met deze drie tips!

Als jij de laatste tijd nog buiten bent geweest, dan heb je wel in de gaten dat het gewoon heerlijk weer aan het worden...

Tuingrond kopen regel je gewoon online!

Je tuin wordt waarschijnlijk de belangrijkste plek, de komende zomer. En dus kun je 'm maar beter eens flink vertroetelen. Door nieuwe tuingrond te...

Huisdieren zijn geliefd

In de meeste huishoudens is wel een huisdier te vinden. Huisdieren zijn enorm geliefd. Van jong tot oud iedereen kan veel plezier aan een...