Home Wonen Je kantoor inrichten; hoe doe je dat?

Je kantoor inrichten; hoe doe je dat?

0
Je kantoor inrichten; hoe doe je dat?

De afgelopen twee jaar hebben het belang van een rustige plek thuis om te kunnen werken of studeren enorm benadrukt. Iedereen weet dit inmiddels wel, maar het is ook van belang dat deze rustige plek op de juiste manier is ingericht. In deze blog lees je hoe je dat doet. 

Het bureau

Het bureau is enorm belangrijk. Dit meubelstuk zal waarschijnlijk het aandachtspunt van de kamer zijn en het is de plek waar je de hele dag zult zitten, dus het moet goed zijn. Zelfs als de ruimte beperkt is, het kiezen van een bureau dat op zichzelf een mooi meubelstuk is, kan je van jouw kantoor een inspirerende ruimte maken om je dagen door te brengen. Het is ook van belang dat je bureau matcht bij de rest van je kantoor, dus kies een goede kleur en stijl. Daarnaast is het handig als je bureau rust geeft, je moet namelijk niet in een te drukke ruimte werken. Kies daarom bijvoorbeeld een strak, wit bureau. Wit is een activerende maar rustgevende kleur; perfect dus!

Sfeer

Een kantoor is dan wel een werkplek, maar dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn.Het toevoegen van aandachtspunten zoals kunstwerken en keramiek om je thuiskantoor een persoonlijk tintje te geven, creëert sfeer. Dit zal ook helpen om de ruimte meer uitnodigend te maken om in te werken. Hopelijk zul je niet al te vaak naar de muur van je thuiskantoor staren, maar als je dat af en toe doet, waarom maak je het dan niet gewoon interessant? Een leuk behangetje, fotolijst of schilderij doet wonderen. 

Rommel

Stapels documenten kunnen in een rommelig thuiskantoor resulteren. Probeer daarom veel digitaal te doen, of bundel je kopieën in mappen en berg deze op een systematische manier op. Anders dan met fysieke kopieën kun je met een digitaal archiefsysteem, op een harde schijf of op beveiligde sites, weinig aandacht besteden aan ruimte beperkingen en je meer focussen op de rest van de inrichting. Zoeken naar dingen wordt ook makkelijker omdat je kunt vinden wat je nodig hebt op datum of trefwoorden en niet door stapels papier hoeft te zoeken.

Persoonlijkheid

Ook je persoonlijkheid moet terugkomen in je kantoor. Het is immers jouw plekje, dus maak hier gebruik van. Houd je van een specifieke stad of een land? Hang er foto’s van op. Houd je van whisky? Zet een karaf met mooie glazen neer. Er zijn talloze manieren waarop je je persoonlijkheid naar voren kunt laten komen.