Home Dier en Mens Heb je last van zweetvoeten? Dit kun je er tegen doen

Heb je last van zweetvoeten? Dit kun je er tegen doen

0
Heb je last van zweetvoeten? Dit kun je er tegen doen

Als je last hebt van zweetvoeten dan brengt dit vaak vervelende situaties met zich mee. Het kan zorgen voor schaamte en voor overlast vanwege de vervelende geur die van je voeten afkomt wanneer je je schoenen uitdoet. Hierdoor kun je je een stuk minder op je gemak voelen in sociale situaties. Je hoeft echter niet met dit probleem door te blijven lopen! Er zijn namelijk een aantal handige dingen die jij kunt doen om in no time van je zweetvoeten af te zijn. Ben je benieuwd hoe jij zo snel mogelijk van je zweetvoeten af komt? Lees dan snel verder voor de beste tips.

  1. Schaf de juiste sokken aan

Heb je regelmatig last van zweetvoeten? Dan is deze tip voor jou erg belangrijk. De meeste sokken zijn namelijk gemaakt van kunstmatige materialen die ervoor zorgen dat je sneller last krijgt van zweetvoeten. Synthetisch materiaal kan namelijk niet goed het vocht dat van je voeten afkomt opnemen of doorlaten. Hierdoor maak je het probleem dus alleen maar erger. Als je snel last hebt van zweetvoeten, kun je beter kiezen voor sokken van natuurlijke materialen. Bamboe sokken zijn bijvoorbeeld erg goede sokken tegen zweetvoeten. Deze sokken hebben namelijk vochtdoorlatende eigenschappen én nemen het vocht op. Zo krijgen bacteriën geen kans om zich op te hopen en voorkom je zweetvoeten. 

  1. Lucht je schoenen regelmatig goed door

Een andere belangrijke tip tegen zweetvoeten is het regelmatig goed doorluchten van je schoenen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om schoenen van synthetisch of natuurlijk materiaal; deze tip is voor ieder type schoen belangrijk. Je schoenen hebben namelijk even de tijd nodig om het vocht dat in de schoenen is gekomen weer los te laten en te laten verdampen. Zorg er dan ook voor dat je je schoenen een dag laat luchten nadat je ze een dagje gedragen hebt. Zo voorkom je dat je sneller zweetvoeten krijgt in schoenen die nog vochtig zijn van de vorige dag. Wissel dus iedere dag van paar schoenen om stinkende schoenen en zweetvoeten te voorkomen.

 

  1. Heb een goede voethygiëne 

Een praktische manier om zweetvoeten te voorkomen is het hebben van een goede voethygiëne. Dit houdt allereerst in dat je iedere ochtend je voeten goed wast met zeep en ze vervolgens afspoelt met koud water. Ook het dagelijks verwisselen van je sokken en dus iedere dag schone sokken dragen, zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van zweetvoeten.