Home Nieuws Zo geef je sfeer en karakter aan je huis!

Zo geef je sfeer en karakter aan je huis!

0
Zo geef je sfeer en karakter aan je huis!

Ben jij net verhuisd of heb je je vertrouwde stekje net verbouwd, maar heb je het gevoel dat je nog iets mist? De essentiële meubels en dergelijke vergeten we nooit snel, maar decoratie en sfeermakers zijn wat lastiger om in te plannen als je druk bezig bent met klussen, zorgen dat je een bed hebt om in te slapen en alle essentials in huis aanwezig zijn als je wil koken, wassen, enzovoort. Maar als je net lekker gesettled bent kan het ook enorm lastig lijken om zo’n nieuwe plek karakter te geven. Weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier de beste tips!

Licht is belangrijk!

Licht kan veel verschil maken wat een kamer uitstraalt, hoe je je erin voelt en hoe het oogt. Plafondlampen raden we eigenlijk af als je echt iets warms en gezelligs wil maken. Sfeerlicht is waar het allemaal om gaat! Een dimbare vloerlamp of kaarsjes verspreid door het huis geeft veel meer karakter dan spotjes aan het plafond. Ook het soort gordijnen dat je hebt hangen in verschillende kamers bepaalt heel erg de lichtinval. Denk dus goed na over waar de zon opkomt en naar beneden gaat als je die uit gaat kiezen!

Werk met kleuren

Kleur is eigenlijk, op licht na, de grootste sfeermaker die een huis kan hebben. Kleuren zijn heel nauw verbonden met onze emoties en gemoedstoestand. Wil je een gezellige huiselijke sfeer dan is het slim om warme kleuren in je interieur te verwerken zoals rood, geel en bruintinten. Maar hou je meer van modern en gestroomlijnd dan is zwart wit erg mooi, of kun je de kleuren wat koeler houden. Het ligt er net aan wat je met je inrichting wil uitstralen en in wat voor omgeving je je goed voelt!

Mooie centerpieces

Als je het gevoel hebt dat er iets mis is en het met kleine decoraties niet echt lukt, is het misschien een goed idee om op zoek te gaan naar een centerpiece voor in je huis. Die zet dan eigenlijk de hele sfeer, zodat je een meetlat hebt om de rest omheen te bouwen, en iets wat de aandacht trekt zodat de rest eigenlijk nog weinig uitmaakt. Afhankelijk van je smaak kan zo’n centerpiece natuurlijk van alles zijn. Een enorme palmboom, een mooie Marokkaanse poef voor een kleurrijke sfeer, een bank of stoel met mooie patronen of bijzonder materiaal dat opvalt of bijvoorbeeld een mooi kunstwerk dat de aandacht trekt. 

Via social media is ook ontzettend veel inspiratie op te doen om je huis in te richten. Heb jij een social media verslaving? Zoek hiervoor dan direct hulp.