Home Dier en Mens Logeeruitje

Logeeruitje

0
Logeeruitje

Elk jaar ga ik op bezoek bij mijn nichtje. Ze woont in het oosten van het land. Het huis staat aan de rand van een klein dorpje. Er is een supermarkt, een delicatessewinkel en een kerk. Verder zijn het vooral huizen. De grote stad ligt minimaal 30 minuten rijden verderop. De tuin die hoort bij het huis van mijn nichtje is heel groot. In het midden ligt een stenen pad. Rechts staat de schuur en vlak hierachter de trampoline. Links ligt een grasveld en een groot zwembad. Achter het zwembad staat een tuinhuisje waarin kan worden gegeten. Ik kwam hier graag op bezoek. Ik woon zelf in de stad. Dit is heel anders wonen. Onze tuin is een stuk kleiner en wij kijken uit op andere huizen. Mijn nichtje kijkt uit op het bos dat praktisch in haar achtertuin staat. De lucht voelde hier ook veel schoner. Dit hielp met tot rust komen. Mijn ouders vonden het nooit erg om mij weg te brengen. Het was weliswaar een grote rit, maar vaak bleven mijn ouders de nacht in een hotel in het bos. Ze vonden het heerlijk om dan een avondwandeling te maken.

Met tante Jet mee

Tante Jet had een paard. Dit paard stond op de manege in het bos, vlakbij huis. Ik ging samen met mijn nichtje en de hond mee naar het paard. Je kon hier heel goed spelen. Tante Jet vroeg of ik ook een keer op een paard zou willen rijden. Ik vond dit best eng. Dat ‘beest’ was bijna twee keer zo groot als ik. Jet verzekerde mij dat het een heel lief dier is, en zeker geen ‘beest’. Via een trapje aan de zijkant van de bak kon ik makkelijk op het paard komen. Met tante Jet als begeleider liep ik rondjes in de bak. Na een beetje oefenen mocht ik alleen al in een drafje lopen! Ik vond het nog steeds eng, maar ook heel cool.

Verzorgen

Nadat het paard weer op stal stond moesten we deze verzorgen. Mijn nichtje en ik moesten paardenvoer kopen bij de eigenaar van de manege. Ook kochten we slobber. Het paart van mijn tante vond dit heel erg lekker. Ze noemde het paard ook wel een slobber paard. Nadat de stal was aangeveegd en het paard lekker veel had gegeten gingen we naar huis. Ik was doodop van deze dag. Gelukkig stond een warme zomerdag en een warm zwembad op ons te wachten.