Home Nieuws Muizen in huis? Dit kan je er aan doen!

Muizen in huis? Dit kan je er aan doen!

0
Muizen in huis? Dit kan je er aan doen!

Last van ongewenste gasten in huis zoals mieren, kakkerlakken of muizen? Dan weet je dat je iets moet gaan ondernemen voordat het uit de hand loopt. Een ongewenste gast is op zich niet zo’n heel groot probleem maar dat is nou het vervelende van ongedierte, ze zijn niet vaak alleen. Meestal komen deze beestjes met meerdere aanzetten en zodra ze weten dat ze een goed plekje hebben gevonden met voldoende eten, is het nog behoorlijk lastig om ze weer kwijt te raken. Heb jij last van muizen in huizen en kan je wel wat tips gebruiken? We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Kat en muis

Dat katten en muizen geen vrienden zijn dat wisten we al een lange tijd. Een kat nemen is daarom misschien wel de meest voor de hand liggende manier op je muizenprobleem op te lossen. En ja, een kat is vaak ook heel effectief mits hij natuurlijk een beetje van het jagen is. Heb je een kat in huis die liever lui dan moe is? Dan zullen de muizen gerust blijven langskomen en de echte lefbek zal zelfs de ruimte betreden waar de kat op dat moment ook aanwezig is.

Gaten en kieren

Om muizen te weten is je huis is het allereerst belangrijk dat je geen gaten en kieren hebt. Muizen zijn klein en passen door iedere kleine opening in je woning. Als je ze wilt weren zal je deze openingen moeten opsporen en moeten dichten. Op deze manier houd je ze veel langer buiten. Het kost je namelijk te veel moeite om ook nog eens een weg naar binnen te maken. Dan kijken ze liever een paar huizen verderop als ze niet zeker weten of er bij jou eten te vinden is. Zorg daarnaast ook dat al je eten dus goed verpakt is en opgeborgen zit. Muizen komen op eten af en verpakkingen die half open zijn, zijn ideale plekjes voor ze.

Muizenbestrijding

Mochten de bovenste twee opties niet baten? Dan kan je kiezen voor grover geschut. Muizenbestrijding kan gebeuren op verschillende manieren maar een muizenval is toch wel de meest bekende. Je kan kiezen voor een muizenval die dichtklapt of voor een tunneltje waar ze in worden gevangen. De laatste optie is natuurlijk wel het meest diervriendelijk. Vang de muizen en laat ze een eindje verderop weer vrij. Op het stelen van eten na doen ze verder in principe niks kwaad. Kan je wel wat hulp gebruiken wat betreft het bestrijden van deze beestjes? Dan kan je ook de dienst muizenbestrijding in Den Haag inschakelen. Die helpen je maar wat graag met het oplossen van je ongewenste gasten.