Home Wonen Emelten aanpakken, hoe doe je dat?

Emelten aanpakken, hoe doe je dat?

0
Emelten aanpakken, hoe doe je dat?

Deze zomer ben ik weer volop bezig geweest in en rondom mijn huis. Een van mijn favoriete bezigheden is namelijk tuinieren en ik weet hier ontzettend veel van. Ik word dan ook vaak om tips gevraagd, bijvoorbeeld hoe je bepaalde insecten kunt bestrijden. Ik vind het milieu belangrijk en daarom kies ik voor het bestrijden van insecten biologische middelen. Zo zet ik Aaltjes in tegen Emelten en ik kan je vertellen dat dit ontzettend goed werkt. Wil je meer weten? Lees snel verder!

Aaltjes tegen Emelten inzetten, hoe werkt dat?

Emelten zijn larven van de langpootmug. Ze veroorzaken ontzettend veel schade aan jouw gazon, wortels van planten en bloemen. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan kale plekken in het gazon. Ook de moestuin is een plek waar Emelten graag komen en je wil natuurlijk niet dat jouw verse groenten wordt aangetast. Gelukkig leer ik jou vandaag hoe je Emelten bestrijden kunt. Wist je dat de periode van september tot november hier het meest geschikt voor is? De Emelten zijn dan op hun zwakst en in deze periode dien je dan ook de Aaltjes in te zetten. Maar hoe werkt dat nu precies?

Aaltjes voeden zich met larven

Aaltjes (deze worden ook wel Steinernema Carpocapsae genoemd) bestrijden verschillende insecten zoals de langpootmug. Deze kleine beestjes komen altijd al in de bodem voor, maar dan in een kleine concentratie. Aaltjes dringen hun gastheer binnen en verspreiden een bepaalde bacterie. Ze voeden zich als het ware met de binnenkant van de Emelt totdat deze doodgaat. Vervolgens zullen de Aaltjes op zoek gaan naar nieuwe Emelten en dezelfde route herhalen. Goed om te weten is dat het Aaltje niet schadelijk is voor het milieu, mens of dier. Zo kun je deze gewoon uitzetten op je gazon zonder dat je hier zelf iets van merkt. Vooral 's nachts komen Emelten tevoorschijn en zullen ze zich voeden met plantaardig voedsel. Zaak is dus om er optijd bij te zijn voordat er al grote schade aan jouw gazon is aangebracht.

Zelf zet ik nu al meerdere jaren Aaltjes in tegen Emelten en het werkt ontzettend goed. Vraag bij het bedrijf waar je dit product koopt wel altijd even na hoe je de Aaltjes het beste kunt uitzetten. Het is niet lastig, maar wel belangrijk dat het op de juiste manier gebeurt! Voor de rest wens ik je heel veel succes in de tuin en ik weet zeker dat deze methode je zal bevallen.