Home Lifestyle Waarom je moet investeren in groene zakelijke energie

Waarom je moet investeren in groene zakelijke energie

0
Waarom je moet investeren in groene zakelijke energie

Het aantal ondernemers dat gebruik maakt van groene zakelijke energie stijgt de laatste jaren aanzienlijk. Dat is niet heel vreemd: duurzaamheid is hip, zowel bij particulieren als in de zakelijke wereld. Steeds meer consumenten kiezen liever voor een bedrijf dat groen onderneemt dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Daarom is het voor jou als ondernemer zeker interessant te noemen om eens te kijken naar de mogelijkheden voor duurzame toepassingen binnen je bedrijf. Een van die mogelijkheden is de investering in groene zakelijke energie; een in verhouding gemakkelijke manier om te beginnen met groen ondernemen. In dit artikel lees je er meer over.

Groene stroom is beter voor het milieu

De grootste reden om over te stappen op groene zakelijke energie is omdat het beter is voor de wereld. Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben we te maken met een verandering van het klimaat. Hier zijn we zelf voor een groot deel verantwoordelijk voor. Kijk alleen al eens naar de manier hoe de productie van grijze energie de aarde uitput. In dit proces wordt gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen die op een dag op zullen zijn. Daarnaast komt er veel CO2 vrij bij het produceren van grijze stroom, een uitlaatgas dat zeer schadelijk is voor het milieu. Kijken we naar de productie van groene energie dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrij komt. Ook wordt er niet uit fossiele bronnen geput, maar uit natuurlijke bronnen zoals de zon en het water. Deze bronnen gaan nooit op en tasten de aarde dus niet aan. Kortom: groene energie is op die manier veel beter voor het behoud van de wereld.

Geld besparen met groene energie

Wat daarnaast prettig is om te weten, is dat het afnemen van groene energie allang niet meer zo duur is als het ooit was. Veel ondernemers maken de overstap nog niet, omdat ze bang zijn voor hoge energiekosten. Er is tegenwoordig veel meer aanbod wat betreft groene zakelijke energie waardoor de prijzen lager zijn gaan liggen. Ook kun je net als bij grijze stroom altijd gebruik maken van een zakelijke energievergelijker om zo de beste energiedeal te scoren. Met zo’n online tool kun je eenvoudig zakelijk energie vergelijken voor zowel kleinverbruikers als grootverbruikers. Het enige dat je moet weten voor energie vergelijken grootzakelijk en kleinzakelijk is je jaarlijkse energieverbruik. Vul bij je wensen in dat je wilt gaan voor een groen energiecontract en de tool gaat voor jou op zoek. Voordat je het weet heb je een groene energiedeal te pakken zonder dat je daar zelf veel tijd aan kwijt bent.

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Een ander groot voordeel van groene energie is dat je deze vorm van stroom helemaal zelf op kunt wekken. Met grijze energie is dat absoluut niet mogelijk. Het ‘enige’ wat je hiervoor nodig hebt, zijn zakelijke zonnepanelen. In Nederland zie je steeds meer zonnepanelen verschijnen waarmee men eigen groene stroom opwekt. Hiermee zijn deze mensen onafhankelijk van de tarieven op de energiemarkt; ze wekken immers hun eigen gratis energie op uit gratis zonnestralen. Dat betekent ook dat je uiteindelijk niets meer hoeft te betalen voor je stroom. Dit is meestal na een jaar of zeven of acht het geval; wanneer de investering eruit is. Vind je het investeren in zakelijke zonnepanelen voor nu onbereikbaar of te duur? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden van vergoedingen voor ondernemers die dit soort energiebesparende maatregelen treffen binnen hun bedrijf. Daarnaast kun je de investeringskosten vaak aftrekken bij de Belastingdienst. Op die manier is het duurzaam opwekken van je eigen energie een stuk beter te betalen voor ondernemers in Nederland.