Home Lifestyle Kwaliteit boven kwantiteit

Kwaliteit boven kwantiteit

0
Kwaliteit boven kwantiteit

Geef jij je geld makkelijk uit? Of ben jij juist iemand die elke uitgave drie keer overweegt? Voor beide uitgavepatronen valt iets te zeggen en veel mensen zullen ergens in het midden zitten. Hoewel het natuurlijk goed is om zorgvuldig en afgewogen met je geld om te gaan zijn er ook situaties waarin het juist wel goed is om meer geld uit te geven. Want goedkoop is toch vaak duurkoop… En een duurdere aankoop kan op de lange termijn goedkoper uitvallen, omdat dat kwaliteit van je aankoop hoger is en je dus langer plezier van je aankoop zult hebben. En dan is deze duurdere aankoop dus uiteindelijk de financieel slimmere aankoop, ook al lijkt dat eerst niet per se zo. In deze blog bespreken we een paar aankopen waarbij je beter voor kwaliteit in plaats van kwantiteit kunt gaan.

Kleding

Je draagt je kleding elke dag, dag in dag uit. Je kleding krijgt op die manier heel wat te verduren. Wat dacht je van invloeden van zon en regen, slijtplekken door gebruik of slijtage door het vele wassen? Wie voor kleding van goede kwaliteit gaat zal hier langer plezier aan beleven dan wie altijd gaat voor de goedkoopste optie. Want een shirt van 10 euro lijkt goedkoop, maar dit shirt na 3 maanden versleten is en je steeds een nieuw shirt moet kopen kom je toch op 40 euro per jaar. Wie daarentegen voor een duurder shirt gaat, en hier langer mee kan doen, kan zo best eens goedkoper uitkomen. Het enige verschil is dat het aankoopbedrag hoger is. Maar met name voor kleding die je dagelijks draagt, zoals Nachtkleding dames, loont het zich om te gaan voor kwaliteit in plaat van kwantiteit. Je kunt online veel goede kwaliteit kleding kopen, ook bijvoorbeeld grote maten kleding dames.

Keukengerei

Hetzelfde geldt voor keukengerei. Hoe veel avonden per week kook jij? En hoeveel zijn dat er dan per maand, of per jaar? Dit aantal kan zo snel oplopen, en daarom is het belangrijk dat jij keukengerei van hoge kwaliteit hebt. Zo slijt dit minder snel en kan jij er langer plezier aan beleven. En keukengerei van hogere kwaliteit is ook vaak fijner in de omgang dan een goedkoop en krakkemikkig alternatief. Dus doe jezelf een plezier en ga voor kwaliteit!

Fiets

Wij Nederlanders fietsen heel wat af en je fiets krijgt het daarmee flink te verduren. Weet jij eigenlijk wel hoeveel kilometer je per week fietst? Ga maar eens na waar jij je fiets allemaal voor gebruikt! Wie kiest voor een fiets van goede kwaliteit zal hier langer plezier aan beleven, minder reparatiekosten hebben en niet voor onverwachte slijtage komen te staan. Wel zo verstandig dus!