Home Lifestyle Tips voor de juiste tuinverzorging

Tips voor de juiste tuinverzorging

0
Tips voor de juiste tuinverzorging

Een tuin heeft onderhoud nodig en daar kan behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Wanneer je jouw tuin niet de juiste aandacht geeft, zal je zien dat de planten zullen vergaan en dat is natuurlijk niet wat je wilt. In dit artikel geven we praktische tips hoe je jouw tuin het beste kunt onderhouden. Lees snel verder en geef jouw tuin de juiste aandacht, zodat je meer plezier van je tuin kunt beleven.

De hoeveelheid onderhoud een tuin nodig heeft kan per tuin verschillen. Dit hangt eigenlijk voornamelijk van de planten af. Heb je planten die goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen, dan hebben ze over het algemeen weinig onderhoud nodig. Kies je voor bijvoorbeeld tropische planten, dan zal je deze de nodige aandacht moeten geven wil je ze in leven houden.

Wat kun je doen tegen onkruid?

De meeste mensen zien onkruid als iets negatiefs, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het is begrijpelijk dat je je hele tuin niet vol wilt laten groeien met onkruid. Maar daarentegen biedt onkruid ook zijn voordelen. Daarom is het geen ramp wanneer je een beetje onkruid in de tuin hebt staan. De meeste mensen zullen de schoffel gebruiken om van het onkruid af te komen, maar dat niet altijd de beste manier. Schoffelen leidt op de lange termijn namelijk alleen maar tot meer werk. Wanneer je schoffelt nodig je onkruidzaken uit om zich te ontkiemen, waardoor je blijft schoffelen met de kraan open. Daarnaast kun je met schoffelen eenvoudig de wortels van de gewenste planten beschadigen.

Het is veel leuker om op je knieƫn te gaan zitten en goed te kijken welke plantjes er groeien. Zo leer je de kleine plantjes kennen. In sommige gevallen groeit er bijvoorbeeld melde of kamille, wet eetbare planten zijn. Hier kun je bijvoorbeeld thee van maken.

Het besproeien van de tuin

In de lente en zomer heeft de tuin extra water nodig, zeker wanneer het een aantal dagen niet geregend heeft. In dit geval is het slim om de tuin water te geven. Je zult je plannen goed moeten kennen, want de ene plant heeft meer water nodig dan de andere. Probeer hier slim mee om te gaan, want voor bepaalde planten kan teveel water fataal worden. Het is altijd beter om zelden te sproeien, dan teveel besproeien. Daarnaast is het beter om in de morgen of in de avond te sproeien, zodat de planten de tijd hebben om het water op te nemen voordat het warm wordt.

Tot slot zal je de bladeren van de planten droog moeten houden. Natte bladeren zorgt ervoor dat de plant eenvoudig ziek kan worden. Daarom is het beter om de plant bij de wortelen te besproeien. Probeer ook rondom de plant te sproeien, zodat alle wortelen water krijgen. Daarom raden we aan om de tuin met een handsproeier water te geven. Zo heb je zelf controle waar het water belandt. Meer weten over het besproeien van de tuin?

Houd ratten en muizen buiten de deur

Alhoewel ratten en muizen ook nuttige dingen kunnen doen, is het slim om ze buiten de deur te houden. Ratten en muizen vallen onder de categorie knaagdieren en ze zullen geneigd zijn om de wortelen van jouw planten door te bijten, waardoor de plant niet lang meer zou leven. Een aantal muizen of ratten kan juist nuttig zijn, maar teveel ratten of muizen wil je niet in je tuin hebben. Er zijn meerdere manieren om ratten en muizen te bestrijden. Wij raden jou de ultrasone geluiden aan. Dit is een klein apparaatje dat geluiden uitstraalt waar knaagdieren niet goed tegen kunnen en geluiden die wij mensen niet kunnen waarnemen. Klik hier voor meer informatie over ongediertebestrijding.