Home Lifestyle Waarom jij dit jaar nog op wintersport moet  

Waarom jij dit jaar nog op wintersport moet  

0
Waarom jij dit jaar nog op wintersport moet  

Vanaf december trekken weer veel Nederlanders erop uit om de verse sneeuw op te zoeken in ten oosten van ons. Het wintersportseizoen begint dan namelijk en voor de echte fanatieke wintersporters is dit een jaarlijks fenomeen waar echt naar uitgekeken wordt. Sommige laten zelfs hiervoor hun zomervakantie schieten. Zonliefhebbers begrijpen dit uiteraard niet zo één, twee, drie maar wintersport heeft echt ze charmes. Zit jij er misschien over na te denken om een keer op wintersport te gaan? Dan geven we je in dit blog graag een aantal redenen waarom je dit jaar nog moet gaan.

Sneeuw en de prachtige natuur

De sneeuw die in Nederland valt is niks vergelijken bij pakken sneeuw die op de wintersportbestemming aanwezig zijn. In Nederland ligt er hoogstens een laagje van 5 centimeter die na een dag of 3 alweer verdwijnt. Daarna wordt het een vieze, blubberige bende waar niemand erg vrolijk van wordt. Tijdens de wintersport is dit echter niet het geval. Hier wordt je getrakteerd op tenminste een laag van 15 centimeter kersverse en hagelwitte sneeuw op verschillende prachtige berglocaties. Want skiën doen je uiteraard in de bergen en laat deze combinatie nou net een prachtig landschap creëren.

De hele dag aan het sporten

Skiën en snowboarden zijn ontzettend goede sporten voor het lichaam. Door alle bewegingen verbrand je met een dagje sporten aardig wat calorieën. Dus vind je de sportschool stiekem maar niks maar wil je toch aan sporten doen? Dan is wintersport misschien wel een ontzettend leuk alternatief voor jou. Daarnaast is skiën een ontzettend goede sport om de benen- en bilspieren te trainen dus als dat jouw doel is. Ook ben je natuurlijk de hele dag buiten in de schone lucht. Dus sporten is niet alleen maar goed voor je conditie maar het is ook nog eens hartstikke gezond.

Altijd gezellig

Als je vraagt of mensen wintersport in één woord zouden kunnen beschrijven is gezellig waarschijnlijk een van de meest genoemde worden. Wintersport is op en top gezelligheid. Van lunches in de middag tot een afzakkertje in de namiddag. Van de après-ski tot aan een duik in de hottub, noem het maar op. Alles wat met wintersport te maken heeft is leuk en gezellig. De sfeer is goed, er worden meerdere drankjes gedronken en je mag ongegeneerd meezingen met de leukste après-ski nummers. Dat wil toch iedereen een keer hebben meegemaakt?