Home Dier en Mens Op pad met de hond

Op pad met de hond

0
Op pad met de hond

Wanneer je een trouwe viervoeter in huis hebt, moet je een paar keer per dag een wandeling maken. Superlekker in de zomer maar vaak hebben we er als het kouder wordt niet zo’n zin in. Toch brengt het koude weer ook een bepaalde sfeer met zich mee en kunnen we er af en toe toch ook van genieten. Hoe je dat kan doen, vertel ik je in deze blog. Lees je mee?

Geniet zoveel mogelijk van het herfstweer

De seizoenen zijn nou eenmaal niet te stoppen. En dus wordt het vroeg of laat altijd weer winter. De zomer komt er ook weer aan maar dat duurt nog even en we moeten het daarom de komende tijd toch echt met koelere temperaturen doen. Het makkelijkste is om dit gewoon te accepteren maar dat is lang niet altijd even makkelijk en zeker niet wanneer je minstens drie keer per dag met de hond het gure weer moet trotseren. Toch zijn er altijd dingen te vinden die dit dragelijk maken. Zo zijn een goede jas en warme schoenen geen onnodige investering en denk eens aan hoe gezellig het binnen is wanneer je na een koele wandeling weer thuiskomt.

Ga op avontuur

Om de sleur en het gure weer te mijden, moet je het voor jezelf ook leuker maken. Ga er met jouw viervoeter op uit en ontdek wandelplekken waar je anders nooit komt. Als je geen auto hebt kan je deze als starter met een shortlease contract aanschaffen. Bij Dealerleasing kan je ook een auto leasen zonder BKR. Hier wordt per situatie gekeken naar de mogelijkheden. En op die manier heb jij straks ook de mogelijkheid om met je hond op stap te gaan, voorbij het eigen blokje om. Ineens is het hartstikke leuk om er op uit te gaan.

Niet zo’n kou persoon

Goed, het maakt natuurlijk niet uit hoeveel je je probeert te focussen op het goede en hoeveel verschillende plekken je bezoekt als je je toch naarder voelt in de winter. Voor mij helpt het altijd m te bedenken dat ik de wandelingen niet voor mezelf doe maar voor mijn trouwe vriend en dat die de beweging en dergelijke nodig heeft. Maar als we een keer een wandeling korter maken of als mijn hond zelf geen zin heeft, is dat ook op zijn tijd niet erg. De kou kan heerlijk zijn maar ook vervelend, net als de hitte in de zomer. We maken er gewoon het beste van!