Home Lifestyle Hier moet je op letten bij het verbouwen van je huis!

Hier moet je op letten bij het verbouwen van je huis!

0
Hier moet je op letten bij het verbouwen van je huis!

Heb je wel eens naar je huis gekeken en bij jezelf gedacht: Ik moet het hier eens gaan verbouwen? Of misschien ben je wel net verhuisd en moet jouw huis een opknapbeurt krijgen? Of je nou een bijkeuken aan je huis wilt bouwen of een nieuwe badkamer of keuken wil plaatsen, een verbouwing vergt flink wat tijd. Ook kan het enorm stressvol zijn om zo een verbouwing uit te voeren. Mocht het zo ver zijn dat je besluit om je huis eens te verbouwen of te renoveren, neem dan eens deze tips door om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen! Zo voorkom je veel stress.

1 Overlast

Een verbouwing is niet zo 1 2 gedaan. Afhankelijk van de soort uitvoering die je zal doen voor de verbouwing, kan het nog wel eens flink wat overlast bezorgen. Vooral bij het boren of sloopwerkzaamheden zijn een grote bron van overlast voor  Op een plotse overlast staat natuurlijk niemand te wachten, vóóral je buren niet. Vergeet dus niet vooraf de verbouwing jouw buren in te lichten over de werkzaamheden en de mogelijke overlast. Vermeld hierbij ook de duur van de verbouwing. Dit is wel zo netjes om te melden én zal gewaardeerd worden door de buren. Zo weten ook zij wat hen te wachten staat.

2 Troep

Waar ook zeker aan gedacht moet worden en niet te vergeten is, is dat je met enorm veel troep komt te zitten tijdens zo een vernieuwing van je huis. Hier wil je natuurlijk snel van af komen en kan je niet zomaar op de stoep gooien. Om deze redenen moet je een grofvuil container huren. In zo een grofvuil container kan zowel alle soorten afval terecht dat voortkomt uit een verbouwing van je huis. Wil je je oude meubels kwijt? Ook die kunnen er in terecht! Na afloop van de verbouwing kunnen deze gelijk weer vervoerd worden. Op deze manier heeft alle afval een plekje en staat het niet in de weg.

3 Vergunning

Ook dit punt mag absoluut niet vergeten worden tijdens een verbouwing. Over het algemeen is er voor een verbouwing van je huis geen vergunning nodig. Maar bij sommige werkzaamheden kan het zo zijn dat er een vergunning vereist is. Ga daarom eerst goed na welke werkzaamheden jij wilt uitvoeren en controleer vervolgens bij de gemeente of voor één van deze werkzaamheden een vergunning nodig is. Vergeet je een vergunning aan te vragen, worden jouw werkzaamheden stopgezet door de gemeente. Zorg er dus voor dat je de benodigde vergunning bezit!