Home Natuurlijke Mode Gras zaaien of graszoden leggen?

Gras zaaien of graszoden leggen?

0
Gras zaaien of graszoden leggen?

Ben je aan het twijfelen of je zelf gras wilt zaaien of dat je toch kiest voor grasmatten? In dit artikel proberen wij de voor- en nadelen te benoemen. Daarnaast geven wij ook wat informatie wat in onze ogen de beste keuze is. Maar dit is slechts advies, het hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie. Wil je snel resultaat en wat is het budget voor het gazon? Hier de voor- en nadelen op een rijtje.

Grasmatten voor- en nadelen

 

  • Snel resultaat. Terwijl je in de ochtend nog kijkt naar een kaal stuk grond zonder gras, kan je in de avond al een groene, gezonde en strakke gazon hebben liggen. Graszoden zijn ideaal wanneer je snel weer gebruik wilt maken van het gazon.
  • Direct een perfecte grasmat. Je hebt letterlijk binnen no-time een prachtig gazon liggen zonder onkruid of mossen. Maar vergeet niet dat het ook maar gras is en dat je dus in de loop van tijd toch het gazon zult moeten onderhouden.
  • Vaak duurder. Als je kiest voor grasmatten ben je vaak duurder uit dan wanneer je het zelf zaait.
  • Goed sproeien. Bij nieuwe grasmatten is het belangrijk om de eerste weken goed te sproeien. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat de wortels niet goed aanslaan. Maar sproei je teveel dan kan het zijn dat de wortels niet diep genoeg groeien. Het is dus belangrijk om goed advies te vragen bij het adres waar jij de grasmatten koopt. En volg dit advies ook op om een mooi gazon te krijgen.

 

Gras zaaien voor- en nadelen

 

  • Duurt langer. Op het moment dat je ervoor kiest om het gras zelf te gaan zaaien duurt het langer om het gazon goed te krijgen. Je kan dus voor langere tijd niet meer het gazon gebruiken en/of betreden. Het gras heeft tijd nodig om te kiemen en te groeien, ook zal het in het begin dunner dan normaal zijn. En dus ook kwetsbaarder.
  • Intensieve zorg. In het begin vraagt net gezaaid gras voor intensieve zorg wil je het echt goed doen. Tijdens het maaien moet je erg voorzichtig zijn wil je het gazon niet beschadigen.

 

  • Goedkoper. Zelf gras zaaien is veel goedkoper dan grasmatten kopen, maar het vraagt ook weer meer tijd en aandacht. Als je van tuinieren houdt dan kun je gerust gaan voor zelf zaaien van gras. Dit bespaart een hoop geld. Als je geen groene handen hebt dan is grasmatten veruit de beste keuze.