Home Wonen Bekijk alle voordelen van EPDM dakbedekking

Bekijk alle voordelen van EPDM dakbedekking

0
Bekijk alle voordelen van EPDM dakbedekking

Als je een dak hebt, dan is het belangrijk om het goed te bedekken. Je wilt natuurlijk niet dat er water of andere vloeistoffen doorheen komen. Daarom is dakbedekking zo belangrijk. Wil je graag van jouw lekkende dak af? Dan is het goed om te kijken naar hoogwaardige dakbedekking. Dakbedekking is een belangrijk onderdeel van elk dak. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen voor jouw dak, afhankelijk van het soort dak dat je hebt. Er zijn verschillende soorten dakbedekking die je zou kunnen overwegen, afhankelijk van de kosten en het onderhoud.  Als je een nieuw dak nodig hebt of je dakbedekking wilt vervangen, is het belangrijk om te overwegen welk type dakbedekking het beste bij jouw huis en budget past. In Nederland zijn er veel verschillende soorten dakbedekking, dus het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. 

Er zijn verschillende materialen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan golfplaten, shingles en EPDM. Het populairste materiaal voor dakbedekking is edpm. EDPM dakbedekking zorgt ervoor dat je langdurig plezier kunt hebben van jouw dak. In deze blog bespreken we alle voordelen van epdm dakbedekking.

De voordelen van EPDM dakbedekking

In tegenstelling tot andere dakbedekkingen, is epdm dakbedekking geschikt voor meerdere toepassingen, Het is zowel toepasbaar op nieuwbouw als renovatie. Dakbedekking van epdm heeft heel erg veel voordelen. Het gaat minstens 50 jaar mee en is eenvoudig aan te brengen met de juiste epdm lijm. EPDM dakbedekking is geschikt voor diverse ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van epdm dakbedekking op een dakterras of op het balkon. Het is licht van gewicht, milieuvriendelijk, recyclebaar en ook nog eens bestand tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. De dakbedekking is verkrijgbaar in verschillende diktes, namelijk 1,30 en 1,00 mm. Daarnaast is het ook heel goed te gebruiken in combinatie met zonnepanelen.  EPDM is precies wat je nodig hebt om een lekkend of kapot dak te repareren of te vervangen. 

Kun je EPDM dakbedekking makkelijk zelf bevestigen?

Epdm dakbedekking is zelf te installeren. Wel is het goed om de juiste voorbereidingen te treffen, een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! Maak het dak vrij van scherpe voorwerpen, vuil en vocht, zodat je aan de slag kunt gaan met de lijm. Het is verstandig om gebruik te maken van epdm lijm, deze lijm is sterk en zorgt ervoor dat je lang plezier kunt hebben van epdm dakbedekking. Zowel de lijm als dakbedekking kunnen eenvoudig en snel online worden besteld.