Home Reviews Sierbestrating maakt je tuin toegankelijk

Sierbestrating maakt je tuin toegankelijk

0
Sierbestrating maakt je tuin toegankelijk

Sierbestrating is meer dan alleen maar mooi. Het is ook de manier om je tuin in te lopen zonder alle modder aan je voeten te krijgen. Want met sierbestrating maak je je tuin helemaal compleet. Of je nu kiest voor strakke tegels, voor leuke keitjes of staptegels, met sierbestrating zorg je ervoor dat je fijn je tuin in kunt lopen zonder gehinderd te worden door prut. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze bestrating te gebruiken als afscheiding tussen de verschillende plantenvakken. Bijkomend voordeel is dat je gemakkelijk onderhoud kunt plegen, zonder door de prut te moeten.

Sierbestrating voor iedereen

Smaken verschillen. En dat is maar goed ook, anders zou ieder huis en iedere tuin er hetzelfde uit zien. Op het gebied van sierbestrating valt er ook genoeg te kiezen. Of je nu van strak en modern houdt of juist van nostalgisch, alles kan. Ook qua kleuren is de keuze enorm. Van grijs tot roze en alle kleuren daar tussen. Zo kies je precies die bestrating die het best bij jou en je tuin past.

Sierbestrating is mooi, maar dat onkruid!

Het blijft een gedoe, onkruid tussen je sierbestrating. Toch zijn er wel wat dingen die je kunt doen om dat tegen te gaan. Je kunt de tegels heel strak tegen elkaar laten leggen door de stratenmaker. Onkruid heeft dan meer moeite om te wortelen in de voegen. Je kunt er ook voor kiezen om een goede laag antiworteldoek onder de tegels te laten leggen. Dan komt het onkruid in ieder geval niet van onderen omhoog. Maar het allerbest blijft gewoon om de voegen goed in de gaten te houden. En deze eventueel met een speciale borstel of een mesje bij te houden. Zo heb je er misschien wat werk aan, maar het loont direct, je ziet precies waar je gebleven bent.

Pas je sierbestrating aan op je huis en tuin

Je kunt veel meer met sierbestrating dan alleen een paadje leggen. Denk ook eens aan plantenbakken in dezelfde steen of tegel, of een mooie vijverrand. Zo voer je het thema van je tuin door tot in de puntjes. Je kunt de sierbestrating ook aanpassen aan je huis. Heb je een jaren ’30 woning? Kies dan voor een wat sierlijke bestrating, bijvoorbeeld met kleinere keitjes. Heb je een nieuwbouwhuis? Kies dan eens voor stoere grote tegels in bijvoorbeeld dezelfde kleur als binnen. Vergeet ook vooral niet dat de oprit voor je auto ook betegeld moet worden.