Home Nieuws Een puincontainer huren is essentieel voor je verbouwing

Een puincontainer huren is essentieel voor je verbouwing

0
Een puincontainer huren is essentieel voor je verbouwing

Een verbouwing is een ingrijpend iets in je leven. Je zet je hele huis "op de kop" en moet er daarna weer iets moois van zien te maken. Het gevaar dat je door alle afval en puin je overzicht kwijtraakt is heel reëel. Je kunt alles nog zo goed plannen en onder controle hebben, als je niet netjes van je puin en afval kunt afkomen, dan loopt de boel toch nog in de soep. Zorg daarom dat je op tijd een afvalcontainer regelt. Een puincontainer huren is helemaal niet moeilijk en zorgt ervoor dat je je overzicht weer terug krijgt.

Een puincontainer huren zorgt niet alleen voor overzicht

Natuurlijk is dat wel een van de grote voordelen van een puincontainer huren. Maar er is meer. Zo hoef je niet een wekelijks of dagelijks tripje naar de vuilstort te maken waar je ook nog eens een aanhanger voor moet regelen. Je hoeft geen vrienden in te schakelen om je te helpen de aanhanger te legen op de vuilstort. Er is echter nog een voordeel van een puincontainer huren. De veiligheid! Door iedere keer het puin direct in de puincontainer te storten, zorg je voor veiligheid. Je hebt ieder stuk puin maar één keer in je handen. Daarbij is het ook nog eens veiliger dat er geen stapeltjes puin door de hele ruimte liggen. Dat maakt het gevaar van struikelen of in spijkers trappen een stuk kleiner.

Zorg voor de juiste puincontainer

Er zijn verschillende soorten afval. In Nederland hebben we een strikte wetgeving over het afvoeren van alle afval. We dienen alles zoveel mogelijk te scheiden. Je weet wel. Het restafval apart van het gft-afval en dat weer apart van de plastic verpakkingen. Maar dat geldt net zo voor bouwafval. Je hebt te maken met verschillende soorten puin. Zo mag je droge stenen niet bij dakafval afvoeren en moet chemisch afval altijd helemaal apart. Ook voor asbest bestaat een speciale regeling.

Bepaal van te voren welke container je nodig hebt

Ga je je houten bijkeuken slopen? Dan heb je een container nodig voor het houtafval. Ligt er een bitumen dak op die bijkeuken? Dan moet daar een aparte container voor komen. De juiste puincontainer huren is niet moeilijk, het is vooral een kwestie van goed bepalen welk afval je moet gaan afvoeren. De mensen van de klantenservice zitten voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je advies te geven over de verschillende mogelijkheden. Zo kan je verbouwing écht goed van start gaan.