Home Wonen Is er al gras in de tuin?

Is er al gras in de tuin?

0
Is er al gras in de tuin?

Het lijkt er nog niet echt op, maar de zomertijd is eindelijk aangebroken! En wanneer het warmere weer mee komt, wordt het heerlijk om in de tuin te zitten voor lange middagen. Het is dan wel fijn om wat gras in de tuin te hebben. Waarom is dit? Dat lees je hier!

Waarom gras in de tuin?

Allereerst ziet gras er natuurlijk leuk uit. Het helpt om de tuin er een stuk meer groen uit te laten zien en breekt daarnaast de eentonigheid van alleen maar stenen op. Door de tuin op te breken met verschillende ondergronden en planten, zal het er een stuk groter uitzien. Het tweede voordeel van het hebben van gras is dat het erg makkelijk te onderhouden is. Er hoeft vrijwel niks aangedaan te worden! Eens in een paar weken kort knippen kan helpen om het er wat netter uit te laten zien, maar eigenlijk is dat niet eens nodig. Langer gras helpt bijvoorbeeld met het beschermen van  micro- organismen, die zorgen voor een voedingsrijke bodem. Daarnaast helpt langer gras met het behouden van biodiversiteit en het huizen van kleine bestuivende insecten. Kortom, het gras wat langer laten houden is beter voor het milieu!

Gras zaaien

Een ander voordeel van gras is dat het inzaaien ervan niet erg moeilijk is. De eerste stap is om de grond voor te bereiden. Verwijder enig onkruid, stenen en oude grasresten. Gras zaaien gebeurt op kale grond en werkt het beste wanneer het gazon droog is. Het inzaaien van gras na een hevige regenbui is dus niet het handigst om te doen. Daarna kan het graszaad gebruikt worden, bijvoorbeeld het graszaad van Moowy. Er is ongeveer 34 gram per vierkante meter aan graszaad nodig voor een nieuw gazon. Verdeel de grond in kleinere delen om zo het graszaad meer gelijkmatig te kunnen verdelen. Daarna kan het gazon ietwat geharkt worden, zodat het zeker is dat de bodem het zaad opneemt en dat er contact is. Om het gras te laten groeien, hoort het wel vochtig te zijn. In het begin is gras dus iets meer werkt. Ongeveer vier keer per dag licht groeien zorgt ervoor dat het gezond en netjes groeit.

Gras kan naast inzaaien ook bij gezaaid worden. Dit is voor gazons die wat lege, kale plekken hebben. Om het gras bij te zaaien hoeven er geen voorbereidingen getroffen te worden. Het graszaad evenwijdig verdelen, even harken en wachten is genoeg.

Gras helpt om elke tuin er leuk uit te laten zien en is weinig werk om bij te houden. Waar wacht je nog op? Is er al gras in de tuin?