Home Nieuws Last van wespen in je tuin? Probeer dit dan eens!  

Last van wespen in je tuin? Probeer dit dan eens!  

0
Last van wespen in je tuin? Probeer dit dan eens!  

Ben jij totaal geen fan van insecten? Dan is de zomer misschien niet het meest ideale seizoen voor jou. Zo zijn er verschillende beestjes, waaronder de wesp, die zich in de zomer veelvuldig laten zien. Soms is het zo erg dat het zelfs een regelrechte plaag begint te worden en wat dan? Wat kan je er dan aan doen om ze te verjagen en eventueel te weren? In dit blog vertellen we je graag meer over wespen en hoe je deze beestjes uit de tuin kunt houden zodat jij rustig van het mooie weer kan gaan genieten.

Wat trekt wespen?

Voordat we het gaan hebben over het bestrijden van wespen is het misschien ook goed om te weten waarom we wespen zo aantrekken. Wespen voeden zich in het algemeen van de braakstof van hun eigen larven. Dit klinkt misschien een beetje vies maar de braakstof heeft een zoete lucht en smaak. De wesp is dus een echte zoetekauw. In het voorjaar en aan het begin van de zomer zijn er nog voldoende larven waardoor de wespen zichzelf kunnen blijven voeden. Aan het eind van de zomer worden de larven volwassen en is er dus niet meer genoeg voeding voor de wespen. Dat is het moment dat ze eropuit trekken en op zoek gaan naar andere voeding. Alles wat zoet ruikt trekt hun aandacht en laat veel van ons voedsel nou een hele aangename geur hebben. Vooral siroop en ijsjes voor ook frisdrank of andere voedingsmiddelen zijn een heerlijke lekkernij voor de wesp. En zelfs ons haar of onze kleding ruikt zoet door de wasmiddelen die we tegenwoordig gebruiken.

Wat jaagt wespen weg?

Nu we weten wat wespen aantrekt is het ook een stuk makkelijk te bepalen wat wespen verjaagt of weg houdt uit onze tuin. Eigenlijk alles wat geen zoete geur heeft maar juist het tegenovergestelde zal al helpen. Kruiden of bloemen met sterke, niet zoete geuren, zijn perfect. Denk maar eens aan knoflook maar andere geuren zoals munt, citroen en lavendel. Nog iets waar een wesp totaal niet dol op is, is rook of glinsteringen van onder andere water. Ook hierdoor zal je de wespen flink op afstand houden. Is dit niet voldoende? Dan kan je altijd nadenken over specialiste wespenbestrijding. Ben je op zoek naar wespenbestrijding in Apeldoorn of omstreken of wil je juist een wespennest laten verwijderen in de gemeente Leiden? Bij ongediertebestrijden.com geven ze je graag passend advies.