Home Lifestyle Wat te doen met een lege muur

Wat te doen met een lege muur

0
Wat te doen met een lege muur

Heb je nog een volledig lege muur, of een groot gedeelte van een muur dat maar lelijk kaal is? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af om wat meer leven in de kamer te creëren. Een lege muur is de perfecte plek om lekker op los te gaan. Hier een aantal ideeën voor jouw kale muur.

Kunst

Het ophangen van een schilderij is natuurlijk het eerste waar mensen aan denken. Dat wil echter nog niet zeggen dat het cliché is. Een goed kunstwerk dat bij de rest van de inrichting past kan zelfs de beste keuze zijn. Niet alle ideeën hoeven origineel te zijn om goed te zijn. Stiekem vind ik die standaard, geprinte, schilderijen van de IKEA of iets dergelijks nog best stijlvol. Hoe dan ook, een kunstwerk is altijd een simpele oplossing.

Tof behang

Dit is iets meer werk, maar kan ervoor zorgen dat je enige rust behoudt die je misschien kwijt raakt wanneer je allerlei objecten plaatst. Een heel simpel printje kan een muur al tot leven wekken zonder dat je iets inlevert aan ruimte en handigheid.

Een spiegel

Zeker in ruimtes die van zichzelf al vrij klein zijn kan een spiegel enige rust brengen. Het brengt de illusie van meer ruimte, en bovendien kan het ook nog gewoon handig zijn. Bij mijn ouders hing er vroeger altijd een spiegel van ongeveer twee bij drie meter. Dat gaat voor veel mensen misschien een beetje ver, maar ik vond het altijd erg mooi. Met een beetje moeite kun je zelfs een Smartmirror zien te verkrijgen. Dit is een normale spiegel waar allerlei digitale informatie op weer kan worden gegeven, zoals het weer of een kalender.

Kasten

Of het nou een puur decoratieve kast is met spullen die je tentoonstelt, of een archiefkast voor al jouw documenten, een lege muur leent zich uitstekend voor een kast. Dit ziet er al gauw levendiger uit dan een kale muur, en het biedt ook nog eens een oplossing voor het hebben van veel spullen. Of je kunt juist met jouw verzameling pronken. In ieder geval kan het hebben van een kast eigenlijk nooit kwaad.

Dynamische muur

Niet iedereen is van nature een kunstenaar, maar bijna iedereen vindt het wel leuk om hier en daar iets te tekenen. Een ouderwets schoolbord aan de muur geeft jou en de huisgenoten een manier om zelf de muur te versieren. Een schoolbord schoon houden is wel vervelend, dus misschien ben je beter af met een aantal magneetborden. Hier kun je ook herinneringen en informatie op kwijt waar je aan herinnerd wilt worden.