Home Lifestyle De positieve effecten van etherische olie

De positieve effecten van etherische olie

0
De positieve effecten van etherische olie

Heb je weleens keelpijn of een droge neus zonder duidelijke reden? Grote kans dat de luchtvochtigheid in huis dan niet hoog genoeg is. Je kunt er dan voor kiezen om van die lelijke bakjes water aan je radiator te hangen, maar er zijn mooiere en fijnere opties.

De voordelen van een goede luchtvochtigheid

De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid in huis kan erg vervelend zijn en gezondheidsklachten geven. Allereerst is het lastig om droge lucht in te ademen, het kost veel moeite. Daarnaast kun je last krijgen van droge ogen en een trekkerige huid. Ook kun je keel- en hoofdpijn krijgen en je neus raakt verstopt. Tot overmaat van ramp kun je ook aan de gang blijven met planten water geven, die krijgen natuurlijk ook dorst van de droogte. Met een aroma diffuser van Geurwolkje is huis verbeter je het binnenklimaat, waarmee je deze problemen oplost. Planten happy, jij happy!

Zo werkt een diffuser

Het principe van een diffuser werkt hetzelfde als zo’n radiatorbakje. Je stopt er water in, wat er vervolgens weer uitkomt als nevel. Maar een diffuser is natuurlijk veel stijlvoller, en je kunt zelf kiezen hoelang het vernevelen moet duren. De meeste modellen hebben een aantal standen waar je uit kunt kiezen, waarbij de diffuser een bepaalde tijd vernevelt. Wil je de hele dag genieten van de aroma diffuser? Laat hem dan gewoon aan staan.

Een heerlijke geur in huis door etherische olie

Je kunt de diffuser gebruiken met alleen water erin, maar met een etherische olie maak je het helemaal af. Het verspreidt niet alleen een heerlijke geur in huis; etherische oliën hebben ook veel gezondheidsvoordelen. Van sommige oliën word je heel relaxed, anderen zorgen ervoor dat je lekker slaapt. Alle oliën van Geurwolkje zijn 100% plantaardig. Het zijn dus perfecte vervangers voor synthetische parfums, roomsprays en geurkaarsen. Met een etherische olie maak je van een ‘gewone’ diffuser een aroma diffuser.

Kies jouw ideale aroma diffuser

Geurwolkje biedt aroma diffusers in allerlei maten, designs en met verschillende extra opties. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een lichtje dat je aan kunt zetten voor extra sfeer in huis. Anderen hebben verschillende standen voor de verneveling (zacht, middel, hard). Heb je weinig ruimte in huis? Kies dan voor het model dat tegelijk een mooie bijzettafel is. Zo haal je twee keer sfeer in huis: én een mooie bijzettafel, én constant een heerlijke geur door etherische olie in huis. Er is een aroma diffuser voor ieder huis, en voor iedere smaak.