Home Wonen Je huis verhuren aan expats terwijl jij heerlijk in het groen vertoeft!

Je huis verhuren aan expats terwijl jij heerlijk in het groen vertoeft!

0
Je huis verhuren aan expats terwijl jij heerlijk in het groen vertoeft!

Het kan eindelijk weer: je huis in de stad verhuren en een tijd op het land, aan het water of in de bossen gaan wonen. Na de afgelopen maanden, nee bijna jaren al, ben je weer echt toe om even een “change of scenery” te hebben. Dat had je eigenlijk al voor en tijdens de afgelopen lockdowns voor ogen, maar er waren geen mensen die je woning wilden of konden huren! De expats hadden zich teruggetrokken naar hun land van herkomst en de hele wereld ging op slot. Nu trekt de markt weer aan en zijn de expats ook weer aan hun terugkeer in ons land begonnen.

Zij trekken naar de stad voor hun baan, jij kan je terugtrekken in de natuur voor jouw nieuw gevormde “work from home” baan. Wat een uitkomst! Nu rest alleen nog de juiste partij vinden die voor jou alle lasten en zorgen over kan nemen van je huis verhuren aan expats, terwijl jij uitkijkt over het groen en je op jezelf kan richten.

Tips voor het verhuurproces

Het belangrijkste voor jou is te bedenken wat je mee neemt en wat je thuis laat. Wat wil je thuis laten en wat heb je nodig? Handig is het om te weten wat je nodig gaat hebben in je nieuwe plek in de natuur en wat je van huis moet meenemen. Denk aan meubels, tapijten, planten, servies etc. Het fijnste is over het algemeen zo veel mogelijk waardevolle spullen opbergen in een opslag en alleen het nodige meenemen. Goede afstemming van je inboedel tussen deze 2 woonsituaties is van belang, anders zit je straks met óf te weinig óf te veel spullen.

Wie kan je woning verhuren en beheren?

Als je zelf je toekomstige plek hebt gevonden en in je achterhoofd al weet wat je wel en niet wil laten staan, ga je aan de slag met de zoektocht naar een partij die jouw woning verhuren kan en kan beheren. Deze partij kan alle vervelende hoofdzaken overnemen, zoals communicatie met de huurders bij calamiteiten en de gehele verhuurperiode zorgen dat jij helemaal je weg kan vinden op jouw nieuwe plek. En dat ook nog tegen een lage prijs; dat is toch ideaal?