Weet wat je eet!

Related Articles

Zelf heb ik het idee dat we we minder bewust zijn van wat we eten en waar het vandaan komt. Denk maar eens na. Weet jij bijvoorbeeld aan wat voor een soort plant een paprika groeit? Of dacht je dat paprika's van een boom kwamen? Nu is dit van een paprika niet zo moeilijk uit te vinden en het is ook heel zichtbaar in je eten. Toch zijn er ook dingen die we relatief veel eten waar we ons meestal niet bewust van zijn. Dit soort vragen zijn me de laatste tijd steeds meer gaan interesseren omdat ik merkte dat ik niet eens meer naar de ingrediënten keek, als ik het maar lekker vond om te eten. Maar of dit nou ook de beste manier is om gezond te leven? Dat betwijfel ik ten zeerste. Daarom is het soms goed het een en ander uit te zoeken. 

Voorbeeld 

Hiervoor heb ik een goed voorbeeld in gedachten. Denk maar eens aan palm olie. Al eens van gehoord? Zonder het te weten zit het in heel veel van ons eten. Denk maar eens aan margarine of chips. Zelfs in pizza of brood. Veel mensen kunnen bij margarine nog wel voorstellen dat er olie in zit maar had je dat gedacht van brood? Ik in ieder geval niet en was best verbaasd toen ik er voor het eerst achter kwam. Misschien denk je nu ok maar wat is het dan en where does palm oil come from? Dat zal ik hieronder uitleggen?

Wat is het en waar komt het vandaan?

Palm olie wordt door een bepaald proces onttrokken uit een bepaalde vrucht. De palmvrucht. Deze vruchten groeien aan een olie palm en komen vooral voor in meer oostelijke landen in Azië. Uiteraard moet de vrucht eerst rijp zijn voordat er iets mee kan gebeuren. Op het moment dat dat zo ver is, wordt de vrucht gestoomd en geperst. Tijdens dit proces komt de olie vrij en wordt deze opgevangen. 

Ben je nou benieuwd geworden en wil je meer weten of dit alles dan zou je kunnen kijken op de website van EPOA ( European Palm Oil Alliance). Dit is een bedrijf dat is gespecialiseerd. Op hun website staat veel aanvullende informatie. 

Nogmaals is het soms verstandig je te verdiepen in wat je eet omdat je natuurlijk zo gezond mogelijk wilt leven. Hiervoor kun je het beste zelf een beetje onderzoek doen en kijken waar het je zal brengen. Weet wat je eet!

Meer in deze categorie

Reacties

Veel gelezen

Natural sokken

Comfortabel, warm en natuurlijk! Niets is zo vervelend als ’s avonds voor de televisie kruipen en merken dat je met koude voeten zit. Dat...

Starten met beleggen? Zo pak je het aan!  

Aandelen, beurzen, dividend houders of de AEX. Een van deze termen heb je vast en zeker wel eens voorbij horen komen. Al deze termen...

Sony a9 dé camera voor in de natuur

De Sony a9 camera voor perfecte natuurfoto’s Iedereen die graag foto’s maakt van de natuur weet dat het lastig kan zijn om de juiste foto’s...