Home Nieuws Starten met beleggen? Zo pak je het aan!  

Starten met beleggen? Zo pak je het aan!  

0
Starten met beleggen? Zo pak je het aan!  

Aandelen, beurzen, dividend houders of de AEX. Een van deze termen heb je vast en zeker wel eens voorbij horen komen. Al deze termen hebben betrekking tot beleggen. Jarenlang was beleggen een grote hype en ook nu nog is beleggen razend populair. Het is daarnaast laagdrempelig geworden en voor veel mensen dus een appeltje-eitje om in deze branche te stappen. Wil jij binnenkort starten met beleggen maar weet je nog niet zo goed hoe je dit aan moet of wil pakken? Dan hebben we voor jou enkele en zeer waardevolle tips op een rijtje gezet.

Beleggen, hoe en wat?

Wanneer we praten over beleggen praten we ook wel over het investeren van geld. Geld wordt geïnvesteerd om er in de toekomst financieel voordeel mee te behalen. Dit kan op lange termijn zijn maar ook steeds vaker op korte termijn. Beleggen vindt voornamelijk plaats op de beurs maar ook zeker daarbuiten zoals bijvoorbeeld bij het investering in vastgoed. Wanneer je kiest voor beleggen op de beurs, dan kies je voor het beleggen in aandelen, obligaties of opties. Wanneer je kiest voor beleggen buiten de beurs, dan kies je bijvoorbeeld voor het beleggen in vastgoed, auto’s, drankketens of kunst. Echter is de lijst in praktijk veel groter wat betreft beleggen buiten de beurs en kan je zelfs beleggen in de postzegelverzameling van een familielid als je dat zou willen. Het gaat met name om het financiële rendement dat je eruit wilt halen op korte of lange termijn.

Pre-start

Is beleggen voor jou een totaal nieuw begrip en heb je dit nog nooit gedaan? Dan is het aan te raden om eerst te beginnen met paper trading. Paper trading stamt eigenlijk nog af van vroeger toen er nog met papier(geld) werd gehandeld. Tegenwoordig is Paper trading natuurlijk ook helemaal gemoderniseerd maar het concept is nog wel steeds hetzelfde. Je belegt met papier in plaats van echt geld. Hierdoor is Paper Trading een ideale manier om het beleggen te leren. Doordat je met nepgeld belegd zal je geen risico lopen terwijl je wel kennis kan maken met het concept. Uiteraard is het niet de echte wereld maar Paper trading is wel zeer realistisch oefenterrein. Dus waarom is Paper trading iets voor jou? Omdat je hierdoor, zonder risico te lopen, kan oefen met beleggen en een goede start kan maken wanneer je er echt mee begint. Op deze manier heb je een soort van cursus achter de rug en zal dit hopelijk resulteren in positieve resultaten.