Home Nieuws Verschillende soorten beroepen

Verschillende soorten beroepen

0
Verschillende soorten beroepen

Dan heb je net de middelbare school overleefd en dan staat de volgende moeilijke keuze voor je, en nu? Misschien weet je van jongs af aan al precies wat je wil worden bijvoorbeeld astroloog of dierenarts. Maar niet voor iedereen is dit zo vanzelfsprekend. En zodra je van de middelbare school af komt gaat iedereen er eigenlijk alweer vanuit dat je precies weet wat je wil. Er bestaan verschillende studiekeuze tests waarbij dan een bepaalde sector of een bepaald beroep naar voren komt maar vaak is dit maar gebaseerd op een paar standaardvragen. Zo kan je helemaal niet diep van binnen zien wat je nou eigenlijk echt wilt. Hier wat sectoren uitgelegd die jou wellicht een beetje kunnen helpen.

Gezondheidszorg/welzijn

Ben jij van nature heel erg zorgzaam en sta je altijd gelijk voor iedereen klaar? Dan is het een goed idee om eens te kijken in de gezondheidszorg. In deze sector zal je veel werk vinden waarbij je contact hebt met mensen. Ook is het vaak heel erg verantwoordelijk werk. Mensen zijn vaak afhankelijk van jou. Alles bij elkaar kan het werken in deze sector soms best psychisch en lichamelijk zwaar zijn. Daar tegenover staat dat het helpen van andere mensen met betrekking tot hun gezondheid en welzijn je vaak veel voldoening geeft. Banen in deze sector zijn bijvoorbeeld: verpleegkundige, psycholoog, chirurg, schoonheidsspecialiste, kraamverzorgende en fysiotherapeut.

Landbouw

Ben jij graag met je handen bezig en heb je geen zin in een standaard 9 tot 5 baan? Dan is een baan in de landbouw wel iets voor jou. In de landbouwsector zal je vooral werkzaamheden verrichten die in de buitenlucht zijn. Er zijn ook veel ontwikkelingen wat betreft gezondheid, dierenwelzijn, duurzaamheid, energie en milieu. Er zijn in deze sector de volgende sub sectoren: Akker-, tuin- en bosbouw, Veeteelt, Visserij, Natuur en milieu en Agrarische ondersteuning.

Media en communicatie

In deze sector vind je veel beroepen bij reclamebureaus, televisieproducties, radio en natuurlijk internet en social media. Creativiteit en technische vaardigheden zijn wel van belang in deze sector. Ook moet je niet verlegen aangelegd zijn want vaak zal je bij deze sector ook zelf in de spotlight staan. Tegenwoordig komen er steeds meer banen vrij in deze sector aangezien social media een grotere rol in de wereld speelt. Banen in deze sector zijn bijvoorbeeld, blogger, vlogger, productfotograaf, journalist/verslaggever, redacteur, uitgever en video editor. Zo zie je maar dat ervoor bijna iedereen wel een geschikte baan is waar jij je prettig bij voelt.