Home Lifestyle Ontdek jouw schilderkunst

Ontdek jouw schilderkunst

0
Ontdek jouw schilderkunst

Ben je de laatste tijd erg gestrest? Op zoek naar iets om spanning te verlichten; iets wat niks te maken heeft met werk, of huishouden? Wil je af en toe kunnen unwinden en lekker met je handen werken? Het klinkt alsof je een hobby nodig hebt. Gelukkig is er: schilderijen! Volg jij het voorbeeld van je favoriete schilderij met leeuw en leeuwin, of dat mooie schilderij met een giraffe? En ga je verzamelen of toch zelf een poging wagen? Laten we snel in de wereld van de schilderkunst verdwalen!

 

Kunstenaars en verzamelaars

 

Niks verslaat natuurlijk een schilderij met leeuw en leeuwin, maar er zijn veel verschillende manieren en redenen om je te verdiepen in het verzamelen van schilderkunst. Allereerst zijn er natuurlijk tig verschillende soorten schilderkunst; allerlei stromingen die hun eigen afdruk hebben achtergelaten op de kunstvorm én een reflectie zijn van de tijd waarin ze geboren werden, en allerlei manieren om de kunsten te herontdekken. Ook is het iets existentieels en erg menselijks om naar een afbeelding te kijken, hoe abstract of figuratief ook, en er onze eigen betekenis of verhaal bij te bedenken. Het verzamelen van schilderkunst die je aanspreekt, vooral ook van recente artiesten (die waarschijnlijk hard je hulp nodig hebben!), is een hobby die veel rust met zich mee kan brengen. Zolang je op jouw manier geniet van de schilderijen die jij mooi vindt—en je kan ook nog eens allerlei historisch onderzoek erbij doen! Yes!

 

De kwast oppakken

 

Nog een optie, eentje die wellicht je behoefte om minder met je hoofd en meer met je handen bezig te zijn vervuld, is zelf die kwast oppakken en gaan schilderen! Het grootste gevaar bij het beginnen aan een creatieve hobby is dat je jezelf te veel druk op legt; het idee dat het erg zou zijn dat je niet direct een prachtig schilderij met een giraf maakt, is natuurlijk onzin. Iets wat je doet voor ontspanning en lol hoeft enkel dat te zijn. Plus, schilderen, net als elke andere kunstvorm, is iets waar je in groeit en leert naarmate je het meer doet. Binnen no-time kom je erachter welke stijlen je liggen en wat je mooi vindt, en krijg je er nog meer lol in. 

 

Schilderen is vet; dát is de echte boodschap van dit artikel. Waar in de schilderkunst je ook jouw interesse vindt, van het maken tot het verzamelen; er is een plekje voor je in deze hobby. Veel plezier en schilder ze!