Home Dier en Mens Dit moet je doen om ongediertebestrijding in de tuin uit te voeren

Dit moet je doen om ongediertebestrijding in de tuin uit te voeren

0
Dit moet je doen om ongediertebestrijding in de tuin uit te voeren

De natuur zit vol met wonderlijke dingen. De flora en fauna bestaat uit duizenden verschillende bloemen, planten en dieren. Een groot deel daarvan zijn de insecten. Die soms zo klein zijn dat je ze met het blote oog haast niet kunt zien. Een insect kan een cruciale rol vervullen in het voortbestaan van bloemen en planten. Een tuin kan daarom ook niet zonder de kleine beestjes. Soms kunnen zij echter ook schade aanrichten en overlast veroorzaken. In dat geval spreken we van ongedierte. Insecten en andere dieren in de tuin die voor overlast en schade zorgen moeten bestreden worden. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen om ongediertebestrijding in de tuin uit te voeren voor de meest voorkomende ongediertesoorten die je hier tegen kunt komen.

Bestrijding van knaagdieren in de tuin

Ongediertebestrijding is noodzakelijk wanneer dieren in de tuin voor overlast zorgen en schade aanrichten. Vrijwel zonder uitzondering is dit het geval met knaagdieren. We hebben het dan bijvoorbeeld over muizen, ratten en mollen. Het bestrijden van deze knaagdieren is niet altijd makkelijk. Zo is het plaatsen van muizenvallen in de buitenlucht niet altijd effectief. Muizen en ratten worden daarom in de tuin vaak met gif bestreden. Hierbij moet je natuurlijk voorzichtig zijn want het gif kan ook schadelijk zijn voor vogels en huisdieren. Wanneer je een moestuin hebt en je eigen groenten verbouwt wil je dat deze natuurlijk ook niet in aanraking komen met het gif. Verstand van zaken en een professionele aanpak is bij de ongediertebestrijding dan ook vereist. Mollen bestrijden is ook een specialistische taak. Dit kan geschieden met mollenklemmen, maar ook een bestrijdingsmethode met gebruik van carbid wordt weleens toegepast.

Verschillende insectensoorten bestrijden

Insecten leven met duizenden tegelijk in een tuin. Er is geen tuin denkbaar waar geen insecten in voorkomen. Deze hoeven niet bestreden te worden tenzij zij wederom voor schade of overlast zorgen. Wespen zijn bijvoorbeeld insecten die voor de nodige overlast kunnen zorgen. Zeker als mensen in de zomer in de tuin zitten en het gevaar lopen gestoken te worden door een wesp. Komen er bovengemiddeld veel wespen in een tuin voor dan moet je een ongediertebestrijding inschakelen om een wespennest te verwijderen. Een insectensoort die schadelijk voor je tuin kan zijn is bladluis. Bladluizen kunnen bladeren van bomen en planten aantasten en ervoor zorgen dat zij uiteindelijk niet overleven. Worden bladluizen in een vroeg stadium ontdekt dan is het bestrijden van deze ongedierte een vrij gemakkelijke klus. Soms is het afspoelen van planten met water al voldoende om van het probleem af te komen.

Heb je last van ongedierte in de tuin, woning of garage? Lees hier meer over het uitvoeren van ongediertebestrijding op alle plekken in en om het huis waar je deze tegen kunt komen.