Home Lifestyle Laat je droomtuin ontwerpen in Waddinxveen

Laat je droomtuin ontwerpen in Waddinxveen

0
Laat je droomtuin ontwerpen in Waddinxveen

Heeft u besloten om uw droomtuin aan te gaan leggen? U kan ervoor kiezen om dit zelf te gaan doen. De hulp van een hovenier uit Waddinxveen inschakelen is ook een slimme optie. De hovenier van voor u een duidelijk tuinontwerp maken. Zo heeft u duidelijk hoe de hovenier uw droomtuin aan gaat leggen. Wij schreven dit artikel om u wat meer te vertellen over de werkzaamheden die de hovenier voor u gaat doen.

Ontwerpen van uw droomtuin

Het is voor de kosten voordeliger om een hovenier uit de buurt op te zoeken. Bent u woonachtig in Waddinxveen? Een hovenier uit uw omgeving wil u graag helpen met het aanleggen van een droomtuin. Hij zal eerst een afspraak met u maken om uw wensen door te spreken. Hij maakt een beslissing of deze wensen ook haalbaar zijn. U kan ook duidelijk aangeven welk budget u beschikbaar stelt voor het aanleggen van uw droomtuin. Na dit gesprek zal de hovenier aan de slag gaan met een tuinontwerp. Hij zal uw wensen in dit ontwerp proberen mee te nemen. De hovenier zal dit ontwerp met u doornemen en er eventueel aanpassingen in maken. Er is zelfs een mogelijkheid om dit ontwerp in 3D te zien. Zo is het mogelijk om uw tuin van alle kanten te bekijken. Als het ontwerp helemaal naar wens is zal er een duidelijke werkplanning gemaakt worden.

Tuinaanleg

Bent u helemaal tevreden over het ontwerp? Er zal een werkplanning gemaakt worden zodat u een duidelijk beeld heeft omtrent de tuinaanleg. Het aanleggen van uw tuin is in verschillende werkzaamheden opgesplitst.

  • Grondwerk

In deze fase wordt de tuin helemaal gereed gemaakt voor de nieuwe tuin. Oude bomen worden gekapt en alles wordt met de grond gelijk gemaakt. Ook zullen de verschillende grondsoorten op de juiste plek aangebracht.

  • Bestrating

Heeft u ervoor gekozen om een paadje of terras in uw tuin te plaatsen? In deze fase zullen de stenen gelegd worden. U kan ook een terras van hardhout aan laten leggen

  • Afscheidingen plaatsen

Wanneer het noodzakelijk is zal er een erfafscheiding geplaatst worden. Dit kan een houten schutting zijn maar je kan ook een groene heg plaatsen.

  • Planten

Als de tuin bestraat is en de erfafscheiding geplaats is wordt het tijd voor de beplanting. De planten trekken de meeste aandacht in de tuin. De hovenier zal met u overleggen als het gaat om de seizoen planten. Door verschillende planten te kiezen die elk een seizoen in de bloei staan heeft u heel het jaar bloeiende planten in de tuin.

Nadat al deze werkzaamheden uitgevoerd zijn kan u genieten van de droomtuin. Na het aanleggen van de tuin heeft deze ook onderhoud nodig. U kan dit ook overlaten aan een hovenier in Waddinxveen. U kan ervoor kiezen om het gehele onderhoud aan de hovenier over te laten. U kan er ook voor kiezen om zo veel als mogelijk zelf te doen. Zodat dat u alleen een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan de hovenier overlaat. Bent u benieuwd wat een hovenier uit Waddinxveen voor u kan betekenen bij het aanleggen van uw droomtuin. Vraag eens vrijblijvend een offerte aan.