Home Wonen Kouder weer? Goed opletten met planten kopen!

Kouder weer? Goed opletten met planten kopen!

0
Kouder weer? Goed opletten met planten kopen!

Het wordt steeds kouder buiten, dat betekent ook dat je goed moet nadenken tijdens het planten kopen welke planten geschikt zijn voor buiten. Niet alle planten zijn namelijk geschikt voor buiten of kunnen niet tegen het koude weer. Ga je dus binnenkort planten kopen? Let hier dan goed op. Vaak staat er op het kaartje van de plant of ze geschikt zijn voor buiten of binnen en van welk seizoen ze zijn. Ook staat er vaak op het kaartje of ze in de schaduw of zonlicht gezet moeten worden.

Planten kopen voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur, dat betekent dat je het huis en de tuin in orde wilt hebben. De tuin wil je leuk versierd hebben met allemaal leuke lampjes, maar ook met leuke planten. Houdt er wel rekening mee dat sommige planten niet geschikt zijn voor het koude weer. Tijdens planten kopen moet je hier dus goed op letten! Tijdens de feestdagen wil je natuurlijk ook dat je struiken er mooi uit blijven zien, een groenblijvende struik is een mooi gezicht, zeker tijdens de winterdagen.

Verschillende planten die je tuin verlichten tijdens het winterseizoen

Er zijn veel verschillende planten die juist geschikt zijn voor het winterseizoen en er ook leuk uitzien tijdens de feestdagen. Een paar voorbeelden van deze leuke planten zijn onder andere de Japanse sneeuwbal, de Camellia en de groene leibeuk. De Japanse sneeuwbal is net even anders dan de groenblijvende struik, hij kan in de winter al geplant worden en in het voorjaar komt er mooie witte bloesem op de stammen terecht. Een heel mooi gezicht! De Camellia is een Japanse witte roos, deze staat erg mooi bij een groenblijvende struik, zeker in het voorjaar is het erg mooi om te zien als alle bloemen en planten vol in bloei staan.

Onderhoud van groenblijvende struik

Tijdens de winterdagen is het wat lastiger om je tuin te onderhouden, maar geen zorgen! Het belangrijkste is om de tuin zo goed mogelijk te onderhouden, dus geef de planten, struiken en bloemen genoeg water. Als je nieuwe planten, struiken of bloemen gaat kopen, kijk dan of ze geschikt zijn voor binnen- of buitenshuis en in welke periode ze tot bloei komen. Houdt rekening met het planten van de struiken, bloemen en de planten dat ze nog gaan groeien, dus dat je ruimte overhoudt tussen de volgende struik bijvoorbeeld, anders zitten ze heel dicht op elkaar als ze gaan bloeien.