Kitesurfen in de natuur

Related Articles

Als je graag geniet van de natuur en op het water wil zijn is kitesurfen de sport voor jou. Je staat op een surfplank en beweegt je voort met een grote kite. Voor kitesurfen heb je dus genoeg wind nodig in tegenstelling tot golfsurfen waar de golven hoog en de stroming sterk moet zijn. In Nederland is vaak genoeg wind om de sport uit te oefenen. Hier zijn veel mooie natuurgebieden waarin kunt kitesurfen en daarnaast kun je natuurlijk surfen op de Noordzee.

Kitesurfen leren

Het fijne van kitesurfen is dat het op verschillende niveaus beoefend kan worden. Als je net begint met kitesurfen dan zijn er speciale plekken waar je dit goed kunt leren en kitesurflessen kunt volgen. Het fijne aan deze sport is dat je met kitesurflessen in ondiep water veilig kan oefenen. Als je eenmaal de basis van het kitesurfen beheerst kun je in verschillende windrichtingen surfen. Als je hier ervaren in bent is het mogelijk om op veel verschillende plekken te gaan kitesurfen.

Kitesurfen op de mooiste plekken

In Nederland heb je veel verschillende gebieden waar je mag kitesurfen. Veel van deze gebieden zijn ontzettend mooie natuurgebieden. Tijdens het surfen kun je op deze mooie plekken nog meer genieten van de omgeving. Niets is mooier dan rustig over het water varen terwijl je voor getrokken wordt door je kite. Je kunt ook zelf kiezen welk formaat kite je gebruikt waardoor je de sport anders kunt beoefenen. Zo kun je met een grotere kaart ontzettend snel surfen en hoge sprongen maken. Met een kleine kite kun je heerlijk genieten van de omgeving en rustig over het water surfen.

Voor wie is kitesurfen geschikt

Kitesurfen is voor alle leeftijden geschikt. Het leuke van de sport is dat je dan ook verschillende mensen tegenkomt die de sport beoefenen. Je kunt de sport zeer actieve oefenen waardoor je allerlei tricks kunt leren maar ook vooral kitesurfen om van de natuur te genieten. Met kitesurfen voel je dan ook echt één met de natuur. Het is dus de sport voor jou als je je graag van natuur en water geniet.

Leren kitesurfen

Als je wil leren kitesurfen is het handig om kitesurflessen te volgen. Er zijn kitesurflessen waarbij je een aantal dagen achter elkaar kitesurft om zo de sport goed en snel te leren. Je kunt ook elk weekend met een instructeur gaan surfen wanneer je tijd hebt en de wind goed staat. Je leert eerst de kite besturen. Daarna leer je hoe je op je surfboard kan staan en kan gaan starten met surfen. Vervolgens leer je het surfen in verschillende windrichting. Als je de kite veilig beheerst dan kun je in principe zelf het water op gaan. Veel kite plezier!

Meer in deze categorie

Reacties

Veel gelezen

Starten met beleggen? Zo pak je het aan!  

Aandelen, beurzen, dividend houders of de AEX. Een van deze termen heb je vast en zeker wel eens voorbij horen komen. Al deze termen...

Een minigraver huren

Voor de projecten waarbij je veel moet graven of waarbij je zand en aarde in grote hoeveelheden moet verplaatsen, kun je een minigraver huren....

Waarom je moet investeren in groene zakelijke energie

Het aantal ondernemers dat gebruik maakt van groene zakelijke energie stijgt de laatste jaren aanzienlijk. Dat is niet heel vreemd: duurzaamheid is hip, zowel...