Home Dier en Mens Ben je gek op karpervissen? Dan kun je niet zonder stretcher!

Ben je gek op karpervissen? Dan kun je niet zonder stretcher!

0
Ben je gek op karpervissen? Dan kun je niet zonder stretcher!

Karpervissen is volgens veel mensen de beste ontspanning die er is. Je neemt rustig de tijd om een karper aan de haak te slaan, neemt een foto en werpt het dier weer terug. Maar juist doordat je rustig de tijd neemt, is het wel belangrijk dat je er comfortabel bij zit/ligt. Het kan even duren voor je beet hebt en als je dan maar wat heen en weer loopt, dan ben je bek af tegen de tijd dat je in actie moet komen. Veel mensen die aan karpervissen doen, hebben dan ook een speciale stretcher bij zich. Er zijn veel verschillende opties op het gebied van stretchers, kies die optie die bij jou past.

Karpervissen wil niet zeggen dat je het koud moet hebben

Wanneer je ook gaat karpervissen, het zal in de nacht nog best fris zijn. En dus is een stretcher met een slaapzak geen overbodige luxe. Je kunt zelfs kiezen voor een stretcher met daaraan een slaapzak bevestigd! Ga je voor korte nachtjes karpervissen? Dan heb je waarschijnlijk aan een simpel stretchertje genoeg. Je slaapt dan wel weer echt lekker in je eigen bed. Maar ga je voor langere trips op pad? Dan is alle luxe die je kunt krijgen welkom.

Kies je voor een stretcher met 4 poten?

Een stretcher met 4 poten is het meest bekende model. Er is ook helemaal niets mis mee. Maar ben je wat zwaarder of heb je rugklachten? Dan is het verstandiger om te gaan voor een stretcher met 6 of zelfs 8 poten. Zeker als je tussendoor even wilt zitten, is een stretcher met 8 poten een absolute must. Deze stretchers zijn heel stabiel en zorgen ervoor dat je, als je op het voeteneind gaat zitten niet valt. Ook zal de stretcher dan niet verbuigen of breken.

Ga je voor een matras of juist niet?

Je kunt het jezelf zo gemakkelijk maken als jij wilt. Wanneer je al je gear een heel stuk moet dragen voor je bij de waterkant komt, dan is het wel zo fijn als het allemaal niet te zwaar is. Of je moet een aantal keren willen lopen… Maar heb je rugklachten of lig je gewoon graag érg comfortabel, ook tijdens het karpervissen, dan kun je natuurlijk niet zonder matras. Een matras op je stretcher zorgt voor extra comfort. Je kunt ook nog kiezen voor diverse breedte maten van de stretcher zelf. Let daar altijd goed op wanneer je een stretcher gaat kopen!