Home Lifestyle Wat je moet weten over honingraat

Wat je moet weten over honingraat

0
Wat je moet weten over honingraat

Honingraat is ontzettend gezond en zonder problemen te consumeren. Het is 100% natuurzuiver en erg lekker. Als je besluit raathoning aan te schaffen dan zijn de raten van bijenwas compleet door de bijen gebouwd en zitten vol met honing. De honing en de raat is volledig te consumeren en kan je van de panelen afschrapen. Of je kunt de honing eten die van de panelen afdruipt. Meer rauwer en puurder dan raathoning bestaat er niet. Het is erg exclusief en een hele lekkere traktatie. In dit artikel wordt er gekeken naar honingraat.

Gebruik honing bij het ontbijt

De honing die bijen produceren is geheel natuurlijk en vloeibaar. Honing ontstaat als volgt. De bijen halen de nectar uit bloemen. De nectar wordt omgezet naar honing door het toevoegen van enzymen en door het indikken door verdamping. Als consument wordt honing als voedingsmiddel gebruikt en om het eten wat zoeter te maken. Je kunt honing dan ook verschillend toepassen. Zo gebruiken mensen het veel in thee, op beschuit of op een cracker. Ook in zuivel doet honing het erg doet bij bijvoorbeeld Griekse yoghurt. 

Verse en natuurlijke honing is erg gezond

Heb je bijvoorbeeld een hotel of verblijfplek voor gasten dan is verse honing aanbieden voor het ontbijt een goede keuze. Er gaat niets boven 100% natuurlijk honingraat en is naast dat het gezond is ook erg lekker. Rauwe honing is 100% natuurzuiver. Het overwegen waard is om honingraten aan te bieden in speciale displays. Deze displays zijn gemaakt van roestvrijstaal waardoor je het kunt op een stoere en gave wijze kunt presenteren. Zo’n honingraat staat daarnaast heel mooi bij het ontbijtbuffet of op tafel.

Wat is honingraat?

Honingraat is honing dat op 100% natuurlijke wijze gemaakt. De bijen bouwen de honingraten namelijk van uniek en echt bijenwas. Je vindt honingraat in een bijenkorf en bestaan uit zeshoekige cellen. Het is door de bijen vers opgebouwd en wordt helemaal volgestopt met honing. Om die reden heeft een honingraat een zachte structuur. Je kunt een honingraat zien als 97% pure honing en 3% bijenwas. Als je nieuwe honingraat hebt, is dat heel goed te eten met de honing zelf. Overigens is het niet helemaal verteerbaar wat je dan in je mond stopt. Er blijft altijd wat bijenwas over. Bij het eten van honingraat is het dan ook de bedoeling om de bijenwas te kauwen tot een klein klompje en uiteindelijk uit te spugen.