Waarom kernwaarden en een vlootschouw belangrijk zijn

Gerelateerd aan dit artikel

Ben jij op de hoogte van de kernwaarden in je bedrijf en weet je wat dit zijn? Kernwaarden zijn de belangrijkste waarden in een organisatie en ze bepalen voor een groot deel waar een bedrijf voor staat. Ze zorgen er eigenlijk voor dat je bedrijf herkenbaar wordt, en dat de identiteit duidelijk is. Als je zelf een bedrijf hebt, dan moet je als eigenaar de kernwaarden weten. Ook moet je beseffen welke rol alle kernwaarden spelen in je bedrijf, zodat je hier altijd op terug kunt vallen. Als je de kernwaarden kent, brengt dit ook een aantal voordelen met zich mee. Wat zijn die voordelen?

Voordelen van kernwaarden in een bedrijf

Als je de kernwaarden weet in je bedrijf, waar ook regelmatig op gewezen wordt, dan brengt dit een paar voordelen met zich mee. Zo zorgt het er o.a. voor dat er een lager verloop is, want de mensen zullen zich eerder op hun plek voelen. Ook zal er een hoger engagement zijn van de medewerkers. Dit komt omdat zij zich mogelijk kunnen herkennen in de kernwaarden, wat erg belangrijk is. Daarnaast zorgen ze ervoor dat het duidelijk is op welke manier er naar nieuwe en goede werknemers gezocht kan worden die in het bedrijf zullen passen. Dit zijn slechts een aantal van de belangrijke voordelen die kernwaarden met zich meebrengen. Een ander belangrijk gegeven in een bedrijf, is een vlootschouw. Wat is dit precies?

Vlootschouw voor je bedrijf

Als je gebruik maakt van een vlootschouw, dan is het mogelijk om te bekijken hoe en op wat voor manier de medewerkers bijdragen aan het succes van je bedrijf. Dit is mogelijk door de medewerkers in te delen in drie dimensies, bijvoorbeeld Potentieel, Prestatie of Uitstroomkans. Per medewerker wordt dit uitgewerkt en hierdoor is er duidelijk te zien welke medewerker eventueel beter zou moeten presteren. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van een vlootschouw in een bedrijf, zowel voor de medewerkers als voor het bedrijf zelf. Zo kan de uitkomst besproken worden, waardoor dit de medewerker kan helpen om nog meer te groeien in je bedrijf. Dit heeft dan uiteraard ook weer invloed op je bedrijf. Heb jij ondersteuning nodig met een vlootschouw of met de kernwaarden in je bedrijf beter op een rijtje te hebben? Dan is het mogelijk om een bedrijf in te schakelen dat je kan helpen met deze taken! Vaak is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen, en dan neemt het bedrijf zo snel mogelijk contact met je op!

Veel gelezen

Een mobiele hondenmand voor onderweg

Lekker de natuur in met je hond. Wie wil dat nou niet? Je hond wordt er blij van en jij vast ook. Toch kan...

De perfecte groene oase: Laat je kunstgras leggen door Mastergrass!

Heb je altijd al gedroomd van een prachtige groene oase in je achtertuin, maar heb je geen groene vingers of simpelweg geen tijd om...

Voorbereiden op de komst van een baby!

Ben je samen met je vrouw in verwachting van een baby? Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is wel een grote verantwoordelijkheid. Samen...