Home Nieuws Het einde zo makkelijk mogelijk

Het einde zo makkelijk mogelijk

0
Het einde zo makkelijk mogelijk

Het kan zomaar zo zijn dat op een onverwacht moment een dierbare wegvalt. Dat is enorm verdrietig en zorgt voor een hoop turbulentie in de directe kringen van diegene. Er moet immers ineens een hoop verwerkt maar ook geregeld worden. Zoals bijvoorbeeld een uitvaart. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Van tevoren

Soms is het overlijden van een dierbare niet zo onverwacht en zit het er aan te komen. Bijvoorbeeld als diegene al langere tijd ziek is. Soms kan het voor hen en voor jouzelf helpen om hier met elkaar over te praten. Communicatie is heel belangrijk in deze tijd en het geeft je de mogelijkheid om afscheid te nemen van elkaar.

Deel het in stappen

Het regelen van een begrafenis is voor iedereen stressvol. Er moet een hoop gebeuren in een hele korte tijd en je wilt uiteraard ook een waardig einde voor je geliefde, een waardig en liefdevol afscheid. Je kan gelukkig ook een begrafenisondernemer in de arm nemen die samen met jou, van A tot Z, de stappen van het organiseren doorloopt.

Verdeel het werk

Bedenk je ook dat je dit niet allemaal in je eentje hoeft te doen. Vraag in de directe kring rond of er meer mensen kunnen helpen. Zo maken jullie het voor jezelf en voor elkaar steeds een beetje makkelijker.

Maak het niet te moeilijk

Sommige mensen willen groots uitpakken voor dit laatste afscheid maar houd wel de gedachte achter deze treurige dag in gedachten. Je hoeft geen gekke dingen te doen om je geliefde een laatste eer te bewijzen. Een mooi en respectvol afscheid is voor velen, ook andere dierbaren van de overledene, al goed genoeg.

In het moment

Het kan lastig te zijn om op de dag zelf bewust aanwezig te zijn. Fysiek ben je dat natuurlijk wel maar je gedachten kunnen all over the place zijn. Dit kan komen door de hectiek van de afgelopen dagen, het plannen, maar het kan ook komen door het feit dat je aan het rouwen bent. Probeer je aandacht erbij te houden zodat je deze dag voor jezelf ook bevredigend kan afsluiten. Bij verschillende begraafplaatsen ondersteunen ze je hierin, op alle vlakken waar mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de begraafplaats Capelle aan den Ijssel, maar ook wanneer je een begrafenis regelt in Utrecht

En daarna

Iedereen rouwt uiteraard na de begrafenis ook nog. Voor de een duurt dit heel lang en de ander verwerkt alles sneller. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen tempo en manier. Kijk of je er voor elkaar kunt zijn zodat je ook dit proces makkelijker maakt voor jezelf en voor elkaar.