Home Wonen Een container huren voor je groen- en snoeiafval

Een container huren voor je groen- en snoeiafval

0
Een container huren voor je groen- en snoeiafval

Bij mij in de buurt is een ontzettend leuk project gestart door vrijwilligers. Ze hebben met elkaar een volledig overgroeid en verwaarloosd bosje met een grote vijver “geadopteerd”. Daar kwam nogal wat groen afval vandaan. En wat doe je dan? Een container huren natuurlijk! Een container huren kon dankzij de bijdragen van donateurs en andere enthousiastelingen. En dat is ontzettend mooi om te zien. Nu een groot deel van het snoeiwerk is gedaan, kun je weer lekker ontspannen in het bosje. Er staan picknicktafels en het wandelpad is keurig. Een burgerinitiatief noemen ze dat.

Een container huren met hulp van de gemeente

Er zijn veel meer gemeenten waar het burgerinitiatief op prijs gesteld wordt. De budgetten voor groenonderhoud lopen terug. Je ziet overal op straat het groen tussen de tegels omhoog komen. Nu hoef je voor een beetje groen niet direct een container te huren, maar pak je met z’n allen de singel achter de huizen aan dan is een container huren wel een goed idee. Je gemeente heeft waarschijnlijk wel een (klein) budget voor zulke burgerinitiatieven, je kunt het altijd even navragen.

Een container huren en wég met berenklauw en brandnetels

Zo’n overwoekerd bosje is geen gezicht. Maar kinderen vinden het juist erg leuk om in te spelen en hutten te bouwen. Met alle berenklauw en brandnetels die er stonden was dat alleen niet erg veilig. De vrijwilligers gingen, voor ze begonnen, eerst een container huren. Zo wisten ze zeker dat ze al die gemene, giftige planten maar één keer in hun gehandschoende handen hoefden te hebben. Een container huren zorgt ervoor dat je je vuil direct op de juiste manier kunt afvoeren. Er blijven geen bulten drogende planten liggen de “per ongeluk” in brand gestoken kunnen worden. Een container huren voor zo’n project is een hartstikke slim idee.
Container huren

Een container huren en de vijver is weer als nieuw

In een vijver verzamelt zich nogal wat afval. Blaadjes van bomen, complete takken… En natuurlijk alles wat mensen weggooien, van blikjes tot complete fietsen. Nu moet je deze zaken natuurlijk gescheiden inzamelen, maar een container huren voor het biologische afval is zeker geen slecht idee. Dat gaat namelijk enorm stinken zodra het op de kant ligt. Je wilt natuurlijk niet dat de stank je mooie werk overstemt. Voor het restafval kun je ervoor kiezen een kleine container te huren of om zelf je kliko even mee te nemen. De vijver is weer als nieuw!