Home Lifestyle Schapenvacht voor een betere nachtrust

Schapenvacht voor een betere nachtrust

0
Schapenvacht voor een betere nachtrust

Het is belangrijk dat we allemaal goed uitgerust wakker worden in de ochtend en onze nachtrust dus optimaal is. We slapen allemaal ongeveer een derde van onze leven dus je kan ervan uit gaan dat dit dus zeer belangrijk is. Door een goede nachtrust kunnen we beter werken, maar ook is het gezond voor je lichaam. Soms is het erg moeilijk om een gezonde nachtrust te hebben. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hier vind je meer informatie over een betere nachtrust en waarom schapenvacht hierbij kan helpen. 

 

Bed en matras

Omdat we ongeveer een derde van onze leven liggen op het bed, is het erg belangrijk dat het bed en matras goed zijn. Een goede bed kan snel enkele duizenden euro’s kosten, maar dit is het zeker waard. Je hebt minder uren nodig om te slapen en je word ook beter uitgerust wakker. Dit is erg belangrijk voor je concentratie op werk maar ook voor je fysieke en mentale gezondheid. Naast het bed moet ook het matras in orde zijn. Het is erg belangrijk dat een matras geen pijn doet aan je rug of nek. Ook is het belangrijk dat je niet te ver wegzakt in het matras hoe fijn dit ook voelt. Het beste is om een matras te laten maken aan de hand van de afmetingen van je lichaam, maar dit kan zeer prijzig zijn. Het is ook mogelijk om een medicinale schapenvacht aan te schaffen en dit te gebruiken als topper voor je matras. 

 

Waarom schapenvacht?

Veel mensen kiezen er steeds vaker voor om schapenvacht aan te schaffen voor het slapen. Schapenvacht houd namelijk warmte vast en zorgt ervoor dat er weinig verschil zit tussen de lichaamstemperatuur tijdens de slaap. Hierdoor zullen je rug maar ook je spieren minder belast worden en is de kans op spierpijn tijdens het wakker worden zeer klein. Dit is ook een reden waarom het vaak medicinale schapenvacht wordt genoemd. Medicinale schapenvacht kan je vaak aanschaffen bij wooncentrums maar je kan dit ook eenvoudig bestellen via het internet. 

 

Maak geen gebruik van medicatie

Er zijn mensen die wegens een psychische aandoening zoals ADHD of autisme erg moeilijk in slaap kunnen vallen omdat hun brein door blijft werken. Soms maken ze dan gebruik van slaapmedicatie om fatsoenlijk te kunnen slapen. Het is echter belangrijk voor een gezonde slaap dat er geen of heel weinig gebruik gemaakt word van slaapmedicatie.